Šiauliuose vyko tradicinis, tarptautinis regbio turnyras „F. Paškevičiaus taurė 2019“. Turnyre dalyvavo Šiaulių regbio akademijos komandos taip pat svečiai iš Latvijos ir Kaliningrado srities. Varžybose dalyvavo U-13 ir U-15 amžiaus grupių komandos. Abiejose grupėse triumfavo Kaliningrado komandos. Geriausiai iš Šiaulių regbio akademijos komandų sekėsi Vytaro Bloškio auklėtiniams „Regbio Akademija-BaltRex“ žaidėjams, kurie U-15 grupėje pasipuošė sidabro medaliais. U-13 amžiaus grupėje  Justino Vasiliausko vadovaujama „Regbio Akademija-Vairas“ ekipa iškovojo bronzos medalius.

U-13 amžiaus grupėje dalyvavo šešios komandos, kurios buvo suskirstytos į du pogrupius po tris.

A grupėje geriausiai sekėsi jauniesiems „Regbio Akademija-Vairas“ regbininkams. Pirmą kartą dalyvaudami tokiame turnyre jie sugebėjo įveikti abi varžovų komandas ir užimti pirmąją vietą grupėje. Antroje vietoje liko Kaliningradas-2 ekipa, trečioje – Jelgavos „Elėja“ komanda.

B grupėje pajėgiausi buvo Kaliningradas-1 komanda. Antrąją vietą užėmė Rygos „Livonia“ ekipa. Treti liko Dominyko Matuzevičiaus treniruojami Šiaulių „Regbio Akademija United“ ekipos jaunieji regbininkai.

Puikiai rungtyniavę grupės etape, pusfinalyje „Regbio Akademija-Vairas“ ekipa turėjo pripažinti „Livonia“ ekipos pranašumą. Antrose rungtynėse Kaliningradas-1 komanda šventė pergalę prieš Kaliningradas-2 ekipą. Finale po itin atkaklios kovos pergalę šventė svečiai iš Kaliningrado, „Livonia“ užėmė antrąją vietą.

Mače dėl trečiosios vietos „Regbio Akademija-Vairas“ komanda sugebėjo palaužti Kaliningradas-2 komandą ir iškovojo bronzos medalius.

Mače dėl 5–6 vietų Šiaulių „RA United“ laimėjo prieš Jelgavos „Elėja“ komandą.

U-15 amžiaus grupėje dėl apdovanojimų kovojo keturios komandos: Šiaulių „RA-Vairas“ (treneris E. Kanopackis), Šiaulių „RA-BaltRex“ (treneris Vytaras Bloškys), Kaliningrado sporto mokykla ir Latvijos, Jelgavos „Elėjos“ komanda.

Komandos žaidė rato sistema. Susumavus pergales ir pralaimėjimus paaiškėjo, kad pirma ir antra vietos (Kaliningrado ir „RA-BaltRex“)  komandos surinko po 7 taškus, o trečia ir ketvirta vietos („RA-Vairas“  ir „Elėjos“ ekipos) pelnė po 5 taškus.

„RA-BaltRex“ pralaimėjo Kaliningrado ekipai 0:5, todėl svečiams iš Kaliningrado skirta pirmoji vieta, o „RA-BaltRex“ regbininkai užėmė antrąją vietą.

Trečiąją vietą dėl geresnio tarpusavio santykio pelnė Latvijos „Elėjos“ komanda, o „RA-Vairas“ komanda užėmė ketvirtąją vietą.

Parengta pagal Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademiją

Į viršų