Kitą savaitę Kaune vyksiančiame šiuolaikinės penkiakovės 2019 metų Europos jaunių (iki 17 ir 19 metų) čempionate Lietuvai atstovaus 16 jaunųjų penkiakovininkų.

Kiekviena šalis į asmenines abiejų amžiaus grupių merginų ir vaikinų varžybas gali deleguoti po 4 sportininkus.

17-mečių varžybose Lietuvai atstovaus Medėja Gineitytė, Ksenija Golubova, Patricija Gudlevičiūtė, Tėja Pakinkytė, Lukas Gaudiešius, Ugnius Kabelinskas, Jonas Kalaminskas ir Kajus Marozas, o 19-mečių – Elzbieta Adomaitytė, Agnė Butkutė, Monika Rėkutė, Meilė Žurauskaitė, Kristupas Batakis, Danielius Bondorevas, Daumantas Malinauskas ir Titas Puronas.

Jau nuspręsta, kad 19-mečių merginų estafetėse Lietuvos duetą sudarys M. Gineitytė ir P. Gudlevičiūtė, o 19-mečių vaikinų – T. Puronas ir K. Marozas.

Paskutinę čempionato dieną vyksiančių 19-mečių mišrių ir visų 17-mečių estafečių komandos bus suformuotos jau atsižvelgiant į sportininkų pasirodymus asmeninėse varžybose.

Vietas Lietuvos rinktinėje šiais metais pelnė 3 miestuose treniruojami sportininkai.

Po 6 penkiakovininkus į Europos čempionatą deleguos Vilniaus miesto sporto centro ir Ozo sporto gimnazijos treneriai Artūras ir Viačeslavas Kalininai bei Kauno plaukimo mokykloje dirbantys Henrikas Eismontas, Vidmantas Vaičaitis ir Paulius Aleksandravičius.

Taip pat į rinktinę pateko po 2 sportininkus, kuriuos ugdo Vilniaus miesto sporto centro treneriai Pavelas ir Tomas Makarovai bei Šiaulių sporto gimnazijoje dirbanti Galina Šidiškienė (J. Kalaminskas ir K. Batakis).

Europos čempionatas Kaune suburs 225 jaunuosius penkiakovininkus iš 21 valstybės. 17-mečiai varžysis plaukimo, bėgimo ir šaudymo rungtyse, o 19-mečiai – dar ir fechtavimosi.

Europos jaunių čempionatas – antrasis didelis tarptautinis renginys, kurį per pastaruosius trejus metus ėmėsi rengti Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija. 2017-aisiais Vilniuje surengtas suaugusiųjų Pasaulio taurės finalas Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos buvo pripažintas geriausiu metų renginiu.

Parengta pagal LŠPF

Į viršų