Šiauliuose, sporto centro „Atžalynas“ imtynių salėje, vyko Lietuvos laisvųjų imtynių ir moterų imtynių vaikų U-13 čempionatas, į kurį atvyko 10 vaikinų ir 7 merginų komandos iš visos Lietuvos. Varžybų metu buvo išaiškinti ir pajėgiausi jaunieji sportininkai ir komandos.

Tarp vaikinų pirmąją komandinę vietą laimėjo vilniečiai, antrąją – nedaug nuo vilniečių atsilikę jaunieji šiauliečiai, trečiąją – Kelmės sportininkai.

Iš šiauliečių geriausiai pasirodė ir Lietuvos čempionais tapo trenerio Renato Dijoko auklėtiniai Arnas Linkevičius (svorio kategorija iki 58 kg, 9 dalyviai) ir Nojus Dijokas (iki 62 kg, 8 dalyviai). Šauniai pasirodė ir čempionais tapo trenerio Jono Kemzūros auklėtiniai Jorė Balsaitytė (iki 27 kg, 4 dalyviai) ir Lukas Balsaitis (+ 80 kg, 6 dalyviai).

Šiek tiek sėkmės pritrūko ir sidabro medalius iškovojo trenerio J. Kemzūros sportininkai Petras Ulčinas (iki 73 kg) ir Jonas Vyšniauskas (iki 80 kg).

Bronzos medaliais puošėsi R. Dijoko auklėtinis Armandas Grigaitis (iki 44 kg) bei J. Kemzūros auklėtiniai Viltė Balsaitytė  (iki 38 kg), Gvidas Ignotas (iki 50 kg) ir Ignas Narkevičius (iki 80 kg).
„Sportininkai bei jų treneriai džiaugėsi iškovotais medaliais, visi čempionais tapę sportininkai pirmą kartą iškovojo Lietuvos čempionų vardus“, – teigė treneris J. Kemzūra.

Čempionato atidarymo metu už ilgametę sportinę veiklą 80-mečio proga specialiu Kūno kultūros ir sporto departamento padėkos medaliu buvo apdovanotas šiaulietis, ilgametis imtynių treneris, 20 kartų Lietuvos čempionas Algis Ladieta.

2019 05 30 19

Organizatorių nuotr.

Į viršų