2019 m. Šiauliuose vyko Lietuvos jaunučių čempionatas, kuriame kovėsi per pusantro šimto jaunųjų fechtuotojų. Sportininkai kovėsi 3-ose amžiaus grupėse – 2008 m. ir jaun., 2006–2007 m.
ir 2004–2005 m.

Mergaičių (2008 m. ir jaun.) grupėje kovėsi 31 fechtuotoja. Nugalėtoja tapo A. Tsarkova, laimėjusi visas kovas pogrupyje, finale nugalėjo taip pat be pralaimėjimų kovojusią P. Vitonę. Bronzos medalius iškovojo B. Žilionytė ir A. Žukauskytė.

Berniukų grupėje dalyvavo 20 sportininkų. Čempionu tapo E. Lisovski, pogrupyje pralaimėjęs vieną kovą, atkrintamosiose parodė charakterį ir nė vienam priešininkui nepaliko šansų. Antrąją vietą ir sidabro medalį laimėjo R. Rauktys, bronzos medaliais džiaugėsi A. Palčinskas ir A. Butkevičius.

Vyresnių mergaičių (2006–2007 m.) rungtyje kovėsi 30 sportininkių. Lygių sau neturėjo L. Zaronskytė, pogrupyje laimėjusi visas kovas, finale nugalėjo V. Česnovaitę rezultatu 15:11 ir iškovojo čempionės titulą. Bronzos medaliais džiaugėsi A. Tsarkova ir S. Zavjalova.

Berniukų grupėje daug sunkumų neturėjo M. Sipavičius. Pogrupyje laimėjęs visas kovas, finale 15:2 nugalėjo priešininką, A. Antanaitį, kuris iškovojo sidabrą. Trečiąsias vietas ir bronzos medalius laimėjo E. Lisovski ir R. Rauktys. Iš viso kovėsi 30 fechtuotojų.

Vyriausių (2004–2005 m.) mergaičių grupėje čempione tapo U. Irician. Pogrupyje pralaimėjusi vieną kovą, atkrintamosiose nugalėjo visas priešininkes. Sidabro medalį iškovojo E. Rauktytė, bronzos medalius – K. Prokopovič ir B. Vitonė. Iš viso dalyvavo 20 fechtuotojų.

Berniukų grupėje stipriausias buvo M. Medišauskas, pogrupyje pralaimėjęs vieną kovą, atkrintamosiose nugalėjo visus varžovus ir iškovojo čempiono vardą. Sidabro medalis atiteko A. Tamošiūnui, pralaimėjusiam tik finalinę kovą. Trečiąsias vietas ir bronzos medalius laimėjo T. Sudzilovskis ir I. Ivashkov. Iš viso dalyvavo 19 fechtuotojų.

Parengta pagal LFF

Į viršų