Pasibaigus krepšinio sezonui, baigėsi ir antrus metus vykęs projektas „Mokyklų karai“. Jo metu namų rungtynių pramoginę dalį paįvairino Šiaulių miesto bei rajono moksleiviai, savo balsais bei pasirodymais aistringai palaikę  „Šiaulių“ komandą.

Projekto dalyvės ruošė meninius pasirodymus rungtynių pristatymui arba didžiajai pertraukai, taip pat aktyviai palaikė „Šiaulių“ krepšininkus visų rungtynių metu: skambėjo jaunųjų talentų dainos, vyko gatvės šokiai, šokiai tamsoje.

Šį sezoną „Mokyklų karuose“ dalyvavo 5 Šiaulių miesto bei rajono ugdymo įstaigos: Didždvario gimnazija, Romuvos gimnazija, Romuvos progimnazija, Juliaus Janonio gimnazija bei Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija.  

Jų pasirodymai buvo vertinami pagal iš anksto nustatytus kriterijus: masiškumą, įvaizdį (atributiką, aprangą, garsinių priemonių naudojimą ir kt.), parodytą programą (šūkius, meninę programą, publikos įtraukimą). Kiekvienai projekto dalyvei buvo skirtos vienerios krepšinio rungtynės, o pasirodymus vertino atsitiktinai iš rungtynių žiūrovų tarpo išrinkta komisija bei klubo administracija.

Pagrindinis šių metų projekto nugalėtojų prizas – 100 abonementų į 2019–2020 m. sezono rungtynes Šiaulių arenoje bei išvyka į Kauno arenoje vyksiančią „Šiaulių“ dvikovą su „Žalgiriu“ – atiteko daugiausiai komisijos balų surinkusiai Romuvos progimnazijai.  

Vienintelės projekte dalyvavusios progimnazijos jaunieji moksleiviai sukūrė įspūdingą šviečiantį „Šiaulių“ komandos prisistatymo šokį tamsoje.

Liūdėti neturėtų ir nelaimėję projekto dalyviai – kitą sezoną pasirinktu metu jie galės atvykti į „Šiaulių“ komandos parodomąją treniruotę Šiaulių arenoje, susipažinti su treneriais ir krepšininkais, sužinoti apie klubo veiklą bei apžiūrėti arenos patalpas.

Praėjusiais metais „Mokyklų karų“ projektą laimėjo „Rasos“ progimnazija, taip pat sukūrusi unikalų krepšinio rungtynių prisistatymą su milžiniška vėliava ir specialiai pristatymui sukurta daina. Tęsdami prasidėjusią draugystę, šiais metais „Rasos“ progimnazijos moksleiviai puikiai įsijungė į fanų ir savanorių gretas.

Parengta pagal KK „Šiauliai“

Į viršų