Kaune finišavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pirmą kartą organizuotas Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 3x3 krepšinio čempionatas. Siekdama didinti mokinių užimtumą, socialinę integraciją, ugdyti pilietinės savimonės ugdymą bei, žinoma, populiarinti krepšinį, LKF pakvietė mokyklas prisijungti prie šio projekto. Komandą turėjo sudaryti mažiausiai dvi 10–11 metų mergaitės ir daugiausiai trys, tokio paties amžiaus berniukai. Bent viena mergaitė rungtynių metu visada privalėjo būti aikštelėje. Į atrankinį etapą užsiregistravo 70 komandų.

Finaliniame etape susikovė 8 geriausios komandos, kurios buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias komandas. Po dvi stipriausias grupės ekipas pateko į pusfinalį.

Pirmajame pusfinalyje Jonavos J. Vareikio progimnazijos krepšininkai 15:11 įveikė Kauno A. Stulginskio mokyklos atstovus, o kitame susitikime Šiaulių Salduvės progimnazijos ekipa 9:1 įrodė pranašumą prieš Marijampolės Ryto pagrindinės mokyklos krepšininkus.

Rungtynėse dėl trečios vietos marijampoliečiai 12:9 įveikė Kauno krepšininkus, o didžiajame finale triumfavo buvusio krepšininko Dariaus Pakamanio sūnaus vedama Šiaulių Salduvės progimnazija, kuri lemiamoje dvikovoje taip pat 12:9 įveikė Jonavos J. Vareikio progimnazijos ekipą.

„Labai linksmos nuotaikos, tiek kovojome ir pasiekėme didžiausią tikslą. Tik atrankoje pralaimėjome pačias pirmas rungtynes, bet po to atsistatėme ir patekome čia, į pagrindinį turnyrą. Varžovai čia stiprūs, finale buvo daug įtampos. Laimėjome kelionę į užsienio valstybę ir su klase spręsime kur vykti“, – po finalinės kovos sakė Šiaulių komandos krepšininkas Ernas Pakamanis.

Parengta pagal LKF

Į viršų