Gegužės 15 dieną visame pasaulyje buvo švenčiama Pasaulinė orientavimosi sporto diena. Ketvirtus metus iš eilės organizuojama šventė šiemet Lietuvoje truko dvi dienas, o orientavimosi sportą buvo galima išbandyti net 12 miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje, Plungėje, Prienuose, Ignalinoje, Šilutėje, Neringoje, Alytuje ir Panevėžyje.

Šiauliuose taip pat vyko net keli „Pasaulinės orientavimosi sporto dienos“ renginiai, kuriuos organizavo Šiaulių jaunųjų turistų centro mokytojai.

Renginiai vyko „Beržynėlio“ parke bei centrinėje miesto dalyje prie „Juventos“ progimnazijos ir Juliaus Janonio gimnazijos.

Renginio dalyviai išbandė orientavimosi sportą įveikdami trasą pasirinktinai bei labirintą.

„Beržynėlio“ parke dalyvavo 10-ies miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai ir mokytojai taip pat svečiai iš Šiaulių rajono Aukštelkės bei Pakruojo miesto mokyklų.

Orientavimosi sportą Šiauliuose išbandė per 1000 vaikų.

„Pasaulinė orientavimosi sporto diena“ pirmą kartą buvo surengta 2016 metais. Tarptautinės orientavimosi sporto federacijos iniciatyva tą dieną buvo siekiama pasaulio rekordo – daugiausia žmonių per vieną dieną įveikusių orientavimosi sporto trasą. 2016 metais šios dienos renginiuose dalyvavo per 250 tūkstančių žmonių. Pernai visame pasaulyje šią dieną orientavimosi sportą išbandė kiek daugiau nei 349 tūkstančiai žmonių, o Lietuvoje – per 6000 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Parengta pagal LOSF

Į viršų