Girionyse (Kauno r.) vyko Lietuvos kolegijų studentų sporto žaidynių kroso taurės finalinės varžybos.

Į varžybas atvyko Kauno, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos, Klaipėdos valstybinės, Kauno technikos, Vilniaus, Vilniaus technologijų ir dizaino ir, žinoma, Šiaulių valstybinės kolegijų  merginų ir vaikinų lengvaatlečių komandos.

Po atkaklios ir labai permainingos kovos, susumavus 500 m bėgimo rungties rezultatus, kroso taurės varžybų nugalėtoja tapo Šiaulių valstybinės kolegijos (ŠVK) merginų komanda: Kristina Semeniukaitė (BH17), Andželina Rimkutė (MT17), Deimantė Tamulytė (KNZ17), Gintarė Mickutė (KNZ18), Viktorija Valiūtė (KNZ18) ir Lauryna Žilinskaitė (BA18). Antroje vietoje liko Vilniaus kolegijos merginos, trečioje – Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija. Deimantė Tamulytė (KNZ17) buvo nepralenkiama 500 m bėgimo rungtyje (1.32.0), ji asmeninėje įskaitoje apdovanota aukso medaliu.

ŠVK vaikinai 1000 m bėgimo rungtyje iškovojo III vietą ir džiaugėsi bronzos medaliais. Vaikinų komandai atstovavo Ovidijus Venckus (ATE17), Kevinas Olišauskis (F16), Aivaras Rakašius (S17), Raigardas Grigorjevas (S16), Dovydas Bruškus (BPS17) ir Domantas Urbelis (TLT18).  Kevinas Olišauskis (F16) asmeninėje įskaitoje užėmė III vietą ir buvo apdovanotas bronzos medaliu.

Komandas sveikino ir apdovanojo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos direktorius Vaidotas Lygis.

Studentus varžyboms ruošia kūno kultūros dėstytojas Vytautas Padgureckas.

Parengta pagal Šiaulių valstybinę kolegiją

Į viršų