Šiaulių miesto vadovai pasveikino Europos imtynių čempionate, kuris vyko balandžio 8–14 dienomis Rumunijoje, Bukarešte, aukštas vietas pelniusias imtynininkes Danutę Domikaitytę ir Kamilę Gaučaitę. Šiaulietės šiame Europos čempionato mažajame finale kovojo dėl bronzos medalių, tačiau joms nepavyko jų užsikabinti, nes liko penktose vietose. Tačiau toks Lietuvos imtynių sporto atlečių pasiektas rezultatas yra vertinamas kaip labai aukštas. Lietuvos moterų imtynių rinktinė iškovojo ir tris kelialapius į Europos žaidynes Minske.

Imtynininkės D. Domikaitytė ir K. Gaučaitė – Europos elitas
Vicemeras Egidijus Elijošius teigė, kad retai taip atsitinka, jog vienoje vietoje būtų grožis, jėga ir  protas. Jis didžiavosi, kad yra tokios sportininkės kaip šiaulietės D. Domikaitytė, K. Gaučaitė neša aukštai iškėlusios mūsų vėliavą. Anot vicemero, nėra svarbiausia, kokią vietą užimi, svarbiausia, kad sportininkės jas pasiektų be jokių traumų. Taip pat, jo nuomone, puiku, jog jaunimas turi užsiėmimą, nesišlaisto gatvėmis. Vicemeras E. Elijošius teigė, jog šios sportininkės yra Europos elitas, o susitikimo pabaigoje joms linkėjo sėkmės bei pasididžiavo, jog jų sportinis meistriškumas  labai ryškiai matomas.

Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas taip pat didžiavosi sportininkėmis bei jų pasiektais laimėjimais. Jis priminė, jog dabar laukia Baltarusijoje vyksiančios antrosios Europos žaidynės, kurios pagal reitingą užima antrąją vietą po olimpinių žaidynių. Pirmosios Europos žaidynės buvo surengtos 2015 m. Azerbaidžane. Anot Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo G. Jasiūno, tokios žaidynės atitinka labai aukštą lygį.

„Mūsų tikslas – olimpinės žaidynės“
Moterų imtynių treneris Aivaras Kaselis teigė, jog pagal rezultatus reitinguojasi aukščiausioje  pozicijoje. Iš esmės tai yra dvejų metų kontraktas su Lietuvos olimpiniu sporto centru. Taip imtynininkės padarė sau  paslaugą.

„Abi kovojo dėl bronzos medalių, nepasakyčiau, kad negalėjome būti bronziniai ar auksiniai. Viskas priklauso nuo pačios sportininkės, nuo jos nusiteikimo. Tiek Lietuvos imtynių federacija, tiek Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, tiek mūsų miesto sporto vadovai tikisi mūsų starto olimpinėse žaidynėse. Tikslas yra ten, todėl ir save turėsime motyvuoti, kiek tik galėsime. Norint tai pasiekti, pasaulio čempionate reikia būti penketuke. Visa ateinanti vasara bus darbinga, tačiau tai mums nebe naujiena, nes tokiame lygmenyje, kuriame jau esame, reikia kažką ir aukoti. Šiauliuose yra ne tik visa moterų imtynių grietinėlė, bet ir visa grietinė.

Esame subūrę visas amžiaus grupes. Pas mus viskas prasideda nuo kūno kultūros, turime ir mažiukų grupę – apie 40 vaikų. Mes juos imtynių nemokome, o kai tėvai pradeda mus spausti dėl varžybų, pasakome, kad jūs rinkitės kitą sporto šaką arba kitus specialistus. Kai vaikas užaugs, jis pats pasirinks sporto šaką, tada jis bus tvirtas, turės sausgysles, raumenukus, kurie neleis jam patirti traumas“, – teigė moterų imtynių treneris A. Kaselis.

Imtynininkės K. Gaučaitės debiutas Rumunijoje
Imtynininkei K. Gaučaitei šis Europos imtynių čempionatas Rumunijoje  ypatingas, nes tai jos debiutas suaugusiųjų grupėje. Anot sportininkės, buvo labai įdomi savijauta, kai teko kovoti su suaugusiomis priešininkėmis. Dauguma jų buvo mačiusi įvairiose stovyklose, todėl tai nebuvo naujos konkurentės. Imtynininkė K. Gaučaitė teigė, jog jai pasisekė burtai, kovos buvo visai geros, žinoma, pasitaikė keletas klaidų, tačiau jos analizuojamos, žino, ką reikia taisyti, todėl kibs į darbus tik dar atkakliau.

Sportininkės treneris A. Kaselis teigė, jog K. Gaučaitei galėjo pritrūkti šiek tiek patirties suaugusiųjų grupėje, nes ji dar yra jaunimo amžiaus grupės sportininkė. Anot trenerio, jai dabar reikia išsikovoti savo vietą tarp suaugusiųjų, nes perėjimas iš vienos grupės į kitą niekada nebūna labai lengvas.

Imtynininkė D. Domikaitytė teigė, jog jai tai nebuvo pirmas čempionatas, ji jau tikrai yra  įsitvirtinusi suaugusiųjų amžiaus grupėje. Pasiruošimas šioms varžyboms buvo ganėtinai geras, nors buvo padarytos nemažos klaidos. Anot sportininkės, jų sporto šaka yra dvikovės sporto šaka. Labai svarbus kiekvienas judesys ir sureagavimas. Kovoje priešininkės bando vieną kitą apeiti, apgauti, tačiau ne visada tai pasiseka padaryti. Prieš kiekvieną kovą priešininkės yra išanalizuojamos, todėl treniruotėse ieškomi nauji judesiai bei technika.  

Sportininkės treneris A. Kaselis prisiminė, jog kai D. Domikaitytė pradėjo laimėti vieną po kito medalį, susidomėjimas ja išaugo. Anksčiau atvykus į tarptautinį turnyrą prieidavo tik vienas operatorius su kamera, o dabar priešininkai D. Domikaityte itin domisi ir renka visą įmanomą informaciją apie ją.

Į viršų