Alytuje baigėsi dvi dienas truksiantis Lietuvos jaunučių-jaunių plaukimo čempionatas. Beveik 440 jaunųjų plaukikų iš visos šalies susirinko išsiaiškinti, kas yra greičiausi. Greičio netrūko jau pirmąją čempionato dieną – net du Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ auklėtiniai pagerino Lietuvos rekordus (iki 13 m.). Berniukų 200 m krūtine rungtyje Neilas Vaičiulis distanciją įveikė per 2 min. 46,15 sek., o mergaičių 200 m plaukimo peteliške rungtyje naują šalies jaunimo rekordą užfiksavo ir Erika Pasakinskaitė – 2 min. 31,18 sek. Antrąją varžybų dieną jaunoji plaukikė perpus trumpesniame nuotolyje pagerino ir dar vieną mergaičių iki 13 m. rekordą – 100 m peteliške A finale nuplaukusi per 1 min. 07,75 sek.

Čempionate buvo įvykdyti ir keli B normatyvai į Europos jaunimo olimpinį festivalį. Juos pranoko Daniil Pancerevas (Klaipėdos „Gintaro“ SC), 100 m l. stiliumi nuplaukęs per 52,86 sek., ir Mija Motiejaitytė (Kauno PM), 100 m krūtine nuotolyje užfiksavusi 1 min. 13,32 sek. rezultatą.

Varžybose plaukęs, tačiau konkursinėje programoje nedalyvavęs Vilniaus miesto sporto centrui atstovaujantis Arijus Pavlidi 50 m l. stiliumi rungtyje įvykdė dar vieną normatyvą į Europos jaunimo plaukimo čempionatą, distanciją įveikęs per 23,71 sek.

Sėkmingiausiai čempionatas susiklostė Daniil Pancerevui, kuris nugalėjo net 4 rungtyse. Tituluočiausia iš mergaičių – Erika Pasakinskaitė iškovojo 3 aukso ir 2 bronzos apdovanojimus, o Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos auklėtinė Ieva Vilimaitė savo medalių kolekciją papildė 2 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos medaliu.

Absoliučioje jaunių įskaitoje nugalėjo Gerda Jotautė (Kauno PM) ir Daniil Pancerevas (Klaipėdos „Gintaro“ SC), antri – Mija Motiejaitytė (Kauno PM) ir Aleksas Savickas (Panevėžio „Žemyna“), o trečioje vietoje liko Urtė Zigmantaitė (Panevėžio „Žemyna“) ir Tomas Navikonis (Panevėžio „Žemyna“).

Jaunučių įskaitoje neprilygstami buvo Patricija Kondraškaitė (Impuls PA) ir Kiril Stepanov (Vilniaus MSC), antroje vietoje – Matas Činga (Panevėžio „Žemyna“) ir Ieva Vilimaitė (Panevėžio „Žemyna“), o treti – Erika Pasakinskaitė (Šiaulių PC „Delfinas“) ir Evaldas Babakinas (Klaipėdos „Gintaro“ SC).

Parengta pagal LPF

Į viršų