FA „Šiauliai-2008“ komanda pirmą kartą svečiavosi Ukrainoje, kur dalyvavo tarptautiniame futbolo turnyre, o į šį turnyrą komanda vyko lėktuvu. Tai buvo pirmasis kartas, kai futbolo akademijos „Šiauliai“ komanda į rungtynes vyko šia transporto priemone.

Šiauliečiai vyko į Černigovo miestą, į kurį atvykto komandos iš kitų Ukrainos miestų, Baltarusijos, o FA „Šiauliai-2008“ buvo vienintelė komanda iš Lietuvos. Turnyre iš viso dalyvavo 10 komandų.

FA „Šiauliai“ turnyre susitiko su komandomis iš Kijevo (Ukraina), Gomelio (Baltarusija), Žodzinos (Baltarusija) ir šeimininkais. Šiauliečiai visų turnyro rungtynių metu prieš savo varžovus pirmaudavo, tačiau trijose iš jų teko pripažinti varžovų pranašumus, kartą rungtynės baigėsi lygiosiomis bei iškovota viena pergalė.

Po šio turnyro komandos treneris Deivis Kančelskis teigė, kad vaikai įgijo naujos patirties: „Šiame turnyre varžėmės su visai kitokio stiliaus komandomis nei esame pratę, pamatėme kitą futbolo kultūrą. Vaikinams tai buvo puiki patirtis. Taip pat į rungtynes pirmą kartą vyko lėktuvu, tai dar viena naujovė mums.“

Parengta pagal ŠFA

Į viršų