FA „Šiauliai“ vyko į Vilnių, kur sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes ruošiantis 2019 metų sezonui. Draugiškose rungtynėse FA „Šiauliai“ susitiko su šalies vicečempionu Vilniaus „Žalgiriu“. „Sportimos“ manieže vykusiose rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ įveikė šiauliečius rezultatu 4:0.

Startinė FA „Šiauliai“ sudėtis: Gustas Baliutavičius, Henrikas Kubulkis, Kristupas Mantinis, Simonas Jurgilas, Dovydas Lunskis, Rokas Lekiatas, Darius Jankauskas, Rokas Petrauskas, Justas Petravičius, Dominykas Kubilinskas, Karolis Mantinis.

Po keitimo aikštėje pasirodė: Gvidas Vasylius, Lukas Glodenis, Ignas Paulius, Airidas Karasiovas, Edas Jankauskas ir Dovydas Jansonas.

Vilniaus „Žalgirio“ gretose taip pat netrūko šiauliečių – startinėje sudėtyje rungtynes pradėjo trys buvę FA „Šiauliai“ auklėtiniai – Rolandas Baravykas, Domantas Šimkus ir peržiūroje dalyvaujantis Sigitas Olberkis, o po keitimo aikštėje pasirodė ir dar vienas – Edas Romanovas.

Šiose rungtynėse nuo pat pirmųjų minučių aikštėje žaidybinę persvarą turėjo Vilniaus komanda ir per pirmąjį kėlinį į šiauliečių vartus kamuolį pasiuntė keturis kartus. Antrajame kėlinyje Vilniaus komandos treneris pakeitė sudėtį kardinaliai ir jame nei vienai, nei kitai komandai pasižymėti įvarčiu nepavyko.

Po rungtynių Šiaulių komandos treneris Renatas Vestartas, teigė, kad šios rungtynės parodė, kurias pozicijas komandai reikia stiprinti: „Po dviejų savaičių treniruočių sužaidėme pirmąsias rungtynes, žinoma, tikėjomės, kad bus sunku, bet pirmą įvartį praleidome per greitai, rungtynių pradžioje turėjome labiau pasitikėti savimi ir būti agresyvesniems ginantis. Nors žaidėme ir ne stipriausios sudėties, vis dėlto iš esančių aikštėje žaidėjų reikalaujame visiško atsidavimo ir pasitikėjimo savimi. Manau, kai kuriems jauniems žaidėjams varžovo vardas padarė įtaką ir jie rodė per daug „pagarbos“  Vilniaus komandai aikštėje. Dėl pastangų visiems pasirodžiusiems aikštėje žaidėjams priekaištų neturiu, tačiau individualių klaidų tiek ginantis, tiek puolant pas kai kuriuos žaidėjus yra per daug. Jau šios rungtynės parodė, kuriuose pozicijose dėl žaidėjų galime būti ramūs ir kuriuose turime ieškoti pastiprinimo“, – pasakojo treneris R. Vestartas.

Parengta pagal ŠFA

Į viršų