Latvijos Valmieros mieste įvyko pirmasis projekto „RYFDB“ (Regioninė jaunimo iniciatyva futbolo plėtrai Baltijos šalyse) susitikimas, kuriame dalyvavo projekto dalyvių atstovai.

Šis projektas skirtas jauniesiems sportininkams padėti susipažinti su sportininko keliu pačiame sporte ir kasdieniniame gyvenime, o konkrečios projekto metodologijos bus kaip pagalbinė medžiaga sportininkui, jo tėvams ir treneriams tam tikrose srityse regioniniu, nacionaliniu ar Baltijos šalių lygoje.

Susitikime pagrindinis dėmesys buvo skirtas informacijos rengimui ir rinkimui, kad būtų pasiekti svarbiausi iškelti projekto tikslai.

Dalyviai aptarė projekto tvarkaraštį ir apimtį bei jo poveikį jaunimo futbolo raidai Baltijos šalyse, taip pat susirinkimo metu buvo aptarti gerosios patirties projekto pavyzdžiai tiek vietos, tiek tarptautiniu mastu.

Susitikime dalyvavo BFS atstovai Dz. Kazaks ir U. Kaknens, FA „Šiauliai“ atstovai D. Kančelskis ir R. Mockienė, FC „Elva“ (Estija) atstovai M. Naaris ir L. Nurme bei Valmiera Glass VIA (Latvija) atstovas U. Pucitis.

Parengta pagal ŠFA

Į viršų