Rimanto Turskio vadovaujama Lietuvos studentų futbolo rinktinė kitą savaitę Vilniaus Sportimos manieže sužais dvejas kontrolines rungtynes su Kaliningrado Technologijos universiteto (KGTU) komanda.

Daugiausiai, net 6 savo atstovus delegavo Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) pirmaujantis Šiaulių Universitetas (ŠU), Lietuvos sporto universitetas (LSU) ir Vilniaus Gedimino Technikos universitetas (VGTU) po 3, Vilniaus Universitetas (VU), Vytauto Didžiojo Universiteto Švietimo Akademija (VDU ŠA) ir Kauno Technologijos Universitetas (KTU) po 2.

Rinktinėje vienas iš trijų Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovų yra Tomas Rakašius, kuris tikino, kad džiaugiasi tokia galimybe ir laukia, kol galės užsivilkti rinktinės marškinėlius.

„Džiaugiuosi už suteiktą galimybę atstovauti šiai rinktinei ir su nekantrumu laukiu pirmųjų rungtynių. Kaip visada tikiuosi tik pergalių ir viliuosi, kad šie mačai bus puiki proga rinktinei susižaisti, apsiprasti ir parodyti gerą komandinį žaidimą. Norime būti stipria ir vieninga komanda. Tikrai nemanau, kad verta skirstyti žaidėjus pagal tai, iš kurio jie universiteto. Vis dėlto visi susirinksime dėl vieno tikslo – atstovauti savo šaliai“, – prieš ateinančius kontrolinius susitikimus pasakojo studentas.

Pasak T. Rakašiaus, studentų futbolas yra itin įdomus, o vietiniame čempionate kažką nuspėti yra praktiškai neįmanoma.

„Studentų futbolas išties įdomus, Lietuvos studentų lygoje neturime silpnų komandų, visos yra apylygės, tad vyrauja didelė konkurencija ir nuspėti galutinę turnyrinę lentelę  praktiškai neįmanoma. Man pačiam  malonu būti tarp panašaus amžiaus futbolą mylinčių žmonių, tokia atmosfera mane motyvuoja“, – apie studentų futbolą apskritai kalbėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandoje taip pat žaidžiantis futbolininkas.

Parengta pagal ŠAFF

Į viršų