Latvijos sostinėje Rygoje vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros tapo prizininkėmis ir finalininkėmis.

„International Open“ kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (Panevėžio „Rumba“) laimėjo sidabro medalius.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė rusai Glebas Bannikovas ir Maria Smirnova, o trečiąją vietą užėmė Yaroslavas Semenenko ir Aleksandra Pišček iš Ukrainos.

Kiti Lietuvos šokėjai Paulius Ditauskas ir Beatričė Abugelytė (Kauno „Kaspinas“) užėmė 9-ąją vietą. Varžybose dalyvavo 21 pora.

Senjorų II standartinių šokių grupėje Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė (Kauno „Sūkurys“) laimėjo sidabro medalius, o Audrius Blažys ir Erika Blažienė (Šiaulių „Šypsena“) užėmė ketvirtąją vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Mikhailas Syrytskis ir Sviatlana Syrytskaya iš Baltarusijos, o trečiąją vietą užėmė latviai Indulis Martinsons ir Baiba Martinsone. Grupėje varžėsi 7 poros.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Kipras Jasiukaitis ir Ieva Marija Tubutytė (Vilniaus „Davi“) užėmė šeštąją vietą.

Grupės laimėtojais tapo latviai Aleksis Visockis ir Kerija Keita Ziemele, antrąją vietą užėmė kiti Latvijos atstovai Kirils Bogacovs – Kudrevatihs ir Milana Knirko, o bronzos medalius laimėjo Germo – Carlas Someris ir Ksenija Razina, taip pat iš Latvijos.

Kiti Lietuvos šokėjai Kajus Domarkas ir Brigite Chmelevskytė (Vilniaus „Davi“) užėmė 7-ąją, o Arnas Endriulaitis ir Austėja Vaičekauskaitė (Kauno „Kaspinas“) 12-ąją vietą. Varžybose dalyvavo 23 poros.

Parengta pagal LSŠF

Į viršų