Alytuje vykusioje dvikovoje lietuvės 1:0 nugalėjo Farerų salų komandą. Lietuvės šiose rungtynėse demonstravo geresnį žaidimą, nei ankstesniuose mačuose, kuriuose teko pripažinti Ukrainos ir Airijos rinktinių pranašumą. Gabija Gedgaudaitė ir Liucija Vaitukaitytė grasino oponenčių vartams, tačiau darbo netrūko ir vartininkei Dominykai Vaiginytei.

37-ąją minutę Lietuvos rinktinė išsiveržė į priekį. L. Vaitukaitytė už baudos aikštelės išprovokavo pražangą, o G. Gedgaudaitės stipriai smūgiuotą kamuolį prieš save atmušė šiauriečių vartininkė.  Atšokusį kamuolį sėkmingai į vartus smūgiavo vietoje ir laiku atsidūrusi Karolina Kurapatkina.

Po pertraukos aktyviai atakose žaidė Farerų salų komanda, o lietuvės susitelkė į rezultato išlaikymą. Tai Vyto Jančiausko auklėtinėms pavyko padaryti ir Lietuva iškovojo pirmąją pergalę Europos čempionato atrankoje nuo 2010 metų.

WU19 rinktinė užėmė trečiąją vietą savo atrankos grupėje. Pirmoje ir antroje vietoje atrankos turnyrą baigė Ukrainos ir Airijos komandos, patekusios į elitinį atrankos etapą.

Lietuvos sudėtis: Dominyka Vaiginytė, Gintarė Blažytė, Erika Deventinaitė, Karolina Kurapatkina, Agneta Patilskytė, Viktorija Čiapaitė, Gabija Gedgaudaitė, Urtė Šmigelskaitė (70 min. Urtė Šmigelskaitė), Gustė Klimašauskaitė, Liucija Vaitukaitytė (54 min. Kamilė Pranulytė), Loreta Rogačiova (46 min. Gabrielė Ragauskaitė). Atsargoje: Viltė Jurgaitytė, Miglė Padolskytė,  Ieva Bartkevičiūtė, Ugnė Maknytė.

Parengta pagal LFF

Į viršų