Daugiau nei 4 tūkstančiai jaunųjų krepšininkų iš visos šalies rungtyniaus šių metų Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionate, kuriame 11–19 metų krepšininkės ir krepšininkai varžysis net 12-oje įvairaus amžiaus grupių, o sezono metu bus sužaista daugiau nei 3500 rungtynių.

Septynioliktąjį sezoną lyga pasitinka su minimaliomis naujovėmis ir nauju vadovu, kuris pakeis iki šiol lygai vadovavusį Martyną Račkauską. Pastarasis nuo šiol užims Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ direktoriaus pareigas.

Šį sezoną 12-mečių čempionate, miestuose, kur nėra mergaičių grupių, tačiau yra kelios krepšinį žaidžiančios mergaitės – jos galės rungtyniauti berniukų komandose ir lygiomis teisėmis kautis čempionate. Šiuo sprendimu siekiama išsaugoti mergaites krepšinyje ir leisti joms tobulėti.

Vaikinų U19 amžiaus grupės nugalėtojai šį sezoną ne tik pasipuoš medaliais ir kels čempionų taurę į viršų, bet kartu su oro linijų bendrove „AirBaltic“ galės keliauti į pasirinktą šalį iš Vilniaus arba Rygos. Dovanų paketą sudarys net 18 verslo klasės bilietų.

Prieš naujo sezono pradžią buvo suskaičiuotas ir LKF krepšinio mokyklų reitingas ir šiais metais jame be didesnės konkurencijos nugalėjo Vilniaus krepšinio mokykla, kuri ne tik puikiai rungtyniavo Moksleivių krepšinio lygos čempionate, bet ir delegavo daug krepšininkų ir krepšininkių į įvairaus amžiaus jaunimo rinktines. Antrąją vietą merginų grupėje užėmė Šiaulių KM „Saulė“, vaikinų – A. Sabonio krepšinio centras. Kauno KM „Aisčiai“ (merginos) ir Klaipėdos V. Knašiaus KM (vaikinai) reitinge liko trečioje vietoje.

Parengta pagal LMKL

Į viršų