Kaune vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo ir Europos sportinių šokių asociacijos (DSE) vaikų „Grand Prix“ (CEGP) kategorijos varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros tapo nugalėtojomis, prizininkėmis ir finalininkėmis.

WDSF „Open“ kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo“ – „Sūkurys“) laimėjo sidabro medalius, Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (Panevėžio „Rumba“) užėmė ketvirtąją, o Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas“) penktąją vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Italijos atstovai Marco Bodinis ir Kristina Charitonovaitė, o trečiąją vietą užėmė rusai Stanislavas Badanovas ir Olga Khrebtova.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“) tapo nugalėtojais, o Deimantas Murauskas ir Kamilė Dunskytė (Šiaulių „Šypsena“) užėmė šeštąją vietą.

Sidabro medalius šioje grupėje laimėjo rusai Pavelas Ščepletsovas ir Alina Khrometskova, o trečiąją vietą užėmė Arsenijus Šastakovas ir Maryia Sabanskaya iš Baltarusijos.

Kiti Lietuvos šokėjai L. Makarovas ir E. Čepauskaitė užėmė 11-ąją, o Dmytro Taranovas ir Gabrielė Bartkutė (Palangos „Palangos moksleivių klubas“) 12-ąją vietą. Varžybose dalyvavo 30 porų.

Profesionalų lygos Lotynų Amerikos šokių grupėje Valerijus Osadčenko ir Olga Osadčenko (Kauno „Sūkurys“) užėmė ketvirtąją vietą.

Grupės nugalėtojais tapo rusai Denisas Kikhtenko ir Galina Akopian, sidabro medalius laimėjo Luigis Francescangelis ir Noemi Oriolesi iš Italijos, o trečiąją vietą užėmė dar vieni Rusijos atstovai Andreyjus Larinas ir Viktoria Esatiya. Grupėje varžėsi 5 poros.

Parengta pagal LSŠF

Į viršų