Pirmojo atrankos etapo starte šiauliečiai savo žiūrovų akivaizdoje prieš Sofijos „Levski Lukoil“ sužaidė tris gerus kėlinius, tačiau subyrėjo per paskutines 5 minutes ir į atsakomąsias rungtynes Bulgarijoje vešis 12 taškų deficitą – 79:91 (29:23, 15:19, 29:28, 6:21).

Rungtynių pradžią abi komandos pavertė tritaškių konkursu. Pirmieji du sykius iš toli šovė svečiai, tačiau starto penkete pasirodęs Karolis Lukošiūnas netruko atsakyti dviem tolimais metimais ir išvedęs šiauliečius į priekį (8:6). Kėlinio viduryje šeimininkų pranašumas išaugo iki 6 taškų, bet sėkminga atkarpa atsakė svečiai, pataikę dar keturis tritaškius iš eilės, po kurių jau „Šiauliai“  atsidūrė besivejančių vaidmenyje – 16:20.

Arenoje susirinkusius žiūrovus ant kojų pakėlė Benas Griciūnas. Nuo suolo pakilęs vidurio puolėjas dėjimu su varžovo pražanga sugrąžino pranašumą „Šiauliams“. Vėliau jis pridėjo tolimą metimą, tritaškį pataikė ir Antanas Udras, o šeimininkų pranašumas išaugo iki 7 taškų – 27:20.

Pasivyti šiauliečius „Levski Lukoil“ komandai užteko vos 3 minučių antrajame kėlinyje, kurio viduryje po Sofijos komandos legionieriaus Patricko Remberto metimo rezultatas buvo lygus – 34:34. Iki pertraukos nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnės persvaros.

Trečiojo ketvirčio pradžioje „Šiaulių“ puolimas stabtelėjo, sužaidus 3 minutes vienintelį šeimininkų metimą pataikė Christianas Terrellas, tuo tarpu bulgarai problemų atakuojant neturėjo. Dejanui Toškovui pataikius dvitaškį su pražanga, komandas skyrė 6 taškai – 50:56. Geltoniesiems susigrąžinti pranašumą padėjo Ignas Vaitkus ir tas pats C. Terrellas, vėliau puikią atkarpą sužaidė ir Evaldas Šaulys, surinkęs 8 taškus iš eilės. Po jų šeimininkai pirmavo 69:63. Tačiau apmaudžios klaidos kėlinio pabaigoje neleido išlaikyti pranašumo.

Ketvirtąjį kėlinį „Šiaulių“ krepšininkai norės užmiršti kuo greičiau. Per jį šiauliečiai surinko vos 6 taškus, nesugebėdami sėkmingai užbaigti atakos per paskutines 5 minutes. Taip pat daug klydo gynyboje. Tuo pasinaudoję labiau patyrę svečiai mačo pabaigoje įgijo dviženklį pranašumą.

Po rungtynių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika pripažino, kad liko nustebintas savo komandos žaidimu. Taip pat negailėjo gerų žodžių varžovų komandos broliams Ivanovams, pridariusiems jo auklėtiniams daug nemalonumų.

„Šiek tiek apmaudu, kad sezoną pradedame pralaimėjimu, bet tai sezono startas, dar ne pabaiga. Viščiukus skaičiuosime pavasarį. Šios dienos rungtynėse galiu kai kuriais momentais pasidžiaugti. Net nesitikėjau, kad vyrai taip sužais, gražiai kamuoliu skirstysis, bet dar nėra jokios brandos gynyboje. Varžovai nežaidė deriniais – tiesiog jie yra patyrę žmonės. Žino, kaip nubausti už kiekvieną klaidą. Broliai Ivanovai, jeigu mato, kad silpnai ginamasi po krepšiu, gali nustumti, jei tik atsitrauksi, ar kas nors padės – mes iš tritaškio. Tai yra aukštos klasės žaidėjai, o mes nesuprantame, kad jie pataiko. Negalima brolių palikti“, – teigė treneris.

„Šiaulių“  komandai taškus pelnė: I. Vaitkus ir K. Lukošiūnas po 14, C. Terrellas – 12 (7 atk. kamuoliai, 6 rez. perdavimai), A. Udras – 11, B. Griciūnas – 9, E. Šaulys – 8, Š. Beniušis – 4, K. Žemaitis – 3 (5 rez. perdavimai), R. Stankevičius ir R. Delphas – po 2. D. Kapelanas taškų nepelnė, o G. Stankevičius aikštėje nepasirodė.  
„Levski Lukoil“ gretose išsiskyrė D. Ivanovas pelnęs 25 taškus (7 atk. kamuoliai), B. Avarmovas pridėjo 23 (5/7 tritaškiai), P. Rembertas – 19 (5/8 tritaškiai) taškų.

Parengta pagal KK „Šiauliai“

2018 09 21 24

A. STAPONKAUS nuotr.

Į viršų