Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionatas iš Rygos persikėlė į Siguldą, kur Gaujos upės šlaituose sportininkai kovojo dėl čempionų vardų vidutinėje trasoje. Tarp Lietuvos atstovų į geriausiųjų trisdešimtuką patekti pavyko Gabijai Ražaitytei – finale ji užėmė 29-ąją vietą.

Pirmosios į trasą išbėgo moterys. Lietuvė 4,8 km trasą su 17 kontrolės punktų įveikė per 38 min. 32 sek. ir užėmė 29-ąją vietą tarp 71 vidutinės trasos finale startavusių dalyvių.

„Klaidų padariau tik pačioje trasos pradžioje apie 1–1,5 min. Bėgdama į antrą punktą gal kiek per anksti pradėjau kilti aukštyn, ir šiek tiek prabėgau trečiąjį punktą. Išbėgusi į trasą tikėjausi, kad bus pramintų takelių, nes jau nemažai sportininkių startavo prieš mane, tačiau nelabai matėsi ištryptų kelių. Pati vietovė buvo tokia, kokios tikėjomės ir kokiai ruošėmės“, – įspūdžiais po trasos dalinosi G. Ražaitytė.

Kita Lietuvos atstovė Aušrinė Kutkaitė vidutinėje trasoje užtruko 42 min. 15 sek. ir užėmė 44-ą vietą.

Nugalėtoja tapo Rusijos atstovė Natalia Gemperle, kuri trasoje užtruko 32 min. 2 sek. Sidabrą iškovojo suomė Marika Teini, ji nuo nugalėtojos atsiliko 1 min. ir 30 sek., bronzos medalis atiteko Prancūzijos sportininkei Isia Basset, kuri trasą įveikė per 33 min. 56 sek.

Vyrų grupėje Jonas Vytautas Gvildys 5,9 km trasą su 19 kontrolės punktų įveikė per 38 min. 12 sek. ir buvo 31-as tarp 78-ių finalo dalyvių.

Simonas Krėpšta parodė panašų rezultatą, jis trasoje užtruko 38 min. 25 sek. ir užėmė 34-ąją vietą.

Čempionu tapo Norvegijos atstovas Eskilas Kinnebergas, kuris trasą įveikė per 32 min. 59 sek. Sidabro ir bronzos apdovanojimai atiteko Šveicarijos sportininkams – antrą vietą iškovojęs Danielis Hubmanas nuo nugalėtojo atsiliko 6 sekundėmis, o trečias likęs Florian Howald – 14 sekundžių.

Parengta pagal LOSF

Į viršų