Net dvi Lietuvos paplūdimio tinklinio poros Austrijoje prasidėjusiame prestižiniame Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) penkių žvaigždučių serijos turnyre „Vienna Major“ gavo progą išmėginti jėgas su vienu labiausiai tituluotu pasaulio paplūdimio tinklininku brazilu Ricardo Santosu.

Vyrų kvalifikacijos varžybų pirmajame rate Lietuvos atstovai Artūras Vasiljevas ir Marius Malinauskas po 31 min. trukusios kovos 0–2 (10:21, 17:21) pralaimėjo R. Santosui ir Gustavo Carvalhaesui.

Burtai lėmė, kad antrajame kvalifikacijos rate R. Santosas ir G. Carvalhaesas žais su kita Lietuvos pora – Arnu Rumševičiumi ir Luku Každailiu. Lietuviams pirmajame rate žaisti neteko, nes jų varžovai – austrai Christophas Dressleris ir Alexanderis Huberis – dėl traumos pasitraukė iš turnyro.

43-ejų metų R. Santosas yra triskart olimpinis prizininkas. 2000 metais jis Sidnėjuje iškovojo sidabro medalį, 2004 metais Atėnuose tapo olimpiniu čempionu, o 2008 metais Pekine pelnė bronzos apdovanojimą. Pasaulio čempionatuose jis yra iškovojęs vieną aukso ir tris sidabro medalius.

Moterų atrankos turnyro pirmajame rate lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Urtė Andriukaitytė 0–2 (14:21, 13:21) pralaimėjo rusėms Jekaterinai Birlovai ir Jevgenijai Ukolovai. Rusijos paplūdimio tinklininkės yra 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių penktosios vietos laimėtojos.

Bendrą turnyro prizų fondą sudaro 600 tūkst. JAV dolerių.

Parengta pagal LTF

Į viršų