Pasibaigusiame Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurės turnyro Šiaurės konferencijos turnyre triumfavo Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas.

Jis laimėjo visas trejas rungtynes ir šį trofėjų iškovojo antrus metus iš eilės. Paskutinėse rungtynėse šiauliečiai savo aikštėje 56:0 (22:0) nugalėjo trečioje pozicijoje likusį Kauno „Žalgirį“ (1 pergalė/2 pralaimėjimai).

Žalgiriečiams negalėjo padėti keturi žaidėjai, kurie su Lietuvos regbio-7 rinktine dalyvavo Europos čempionato turnyro Kroatijoje. Taip pat dar keletas sportininkų negalėjo žaisti dėl traumų. Tuo tarpu „Vairas-Kalvis“ tęsia pergalių seriją regbio stadionuose ir su geromis nuotaikos galės laukti „Top“ lygos sezono.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas du žeminimus atlikęs „Vairo-Kalvio“ narys Mindaugas Piragis.

„Komandos žaidimą vertinu labai gerai. Suprantame, kad Kauno komandos sudėtis nebuvo pilna, bet tai tikrai nesumenkina mūsų komandos pergalės. Visas pavasario sezonas buvo gana banguotas. Sunku visiems įsibėgėti, nes dažnai reikia žaidėjus išleisti į rinktines, tačiau tas pats yra visoms komandoms. Buvo sunku, bet laimėjome, todėl pavasarį vertinu gerai“, – sakė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

„Žaidėjų begalinis noras ir sunkus darbas lėmė tokį rezultatą“, – pridūrė šiauliečių žaidžiantysis treneris Gediminas Marcišauskas.

Antrąją vietą turnyre užėmė „Baltrex-Šiauliai“ (2/1), ketvirtąją – „Šiauliai“ (0/3).

LRF taurės Pietų divizione Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai išvykoje 76:6 (29:3) sutriuškino „Panevėžio „Klevo-PRS“ ekipą.

Lemiamos rungtynės dėl pirmosios vietos Pietų divizione vyks tarp Vilniaus „VRA-Tomostos“ ir „Geležinio vilko“. Tą dieną bus paminėtas ir „Geležinio vilko“ 55 metų jubiliejus.

Parengta pagal LRF

Į viršų