Tradiciškai Rokiškyje vyko vaikų, gimusių 2004 m. ir jaunesnių, šaudymo mažo kalibro ginklais čempionatas, kuriame dalyvavo ir Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa“ auklėtiniai, treniruojami Manto Bako.

Berniukų komanda (Agatas Daunys, Augustas Gurliauskas ir Redas Kazlauskas) pratime MŠ 20 (20 šūvių gulomis) iškovojo III vietą. O pratime MŠ 2X10 (10 šūvių gulomis + 10 šūvių klūpomis) berniukai buvo nepralenkiami ir iškovojo čempionų titulą. Mergaičių komanda (Deimena Šaltytė, Gabija Medišauskaitė, Vakarė Mikalauskaitė) pratime MŠ 20 (20 šūvių gulomis) iškovojo II vietą. O pratime MŠ 2X10 (10 šūvių gulomis + 10 šūvių klūpomis) mergaitės taip pat liko II vietoje.

Asmeninėje įskaitoje pratime MŠ 20 V. Mikalauskaitė iškovojo II vietą. Pratime MŠ 2X10 A.  Gurliauskas iškovojo III vietą. Tarp mergaičių pratime MŠ 2X10 čempione tapo šiaulietė V.  Mikalauskaitė.

Treneris M. Bakas džiaugėsi mažųjų auklėtinių pasiekimais, gal ne tiek rezultatais, kiek puikia kova, ryžtu ir užsispyrimu varžybose. „Augustas ir Vakarė puikiai susitvarkė su savo emocijomis, po nesėkmingo starto laiku „grįžo“ ir pabaigė šaudymą, nepasiduodami ne tik priešininkams, bet ir patys sau. O tai šaudymo sporte – svarbiausia“, – pasakojo treneris M. Bakas.

Parengta pagal M. Bako informaciją

Į viršų