Vakar „Baltrex-Šiauliai“ regbio klubas spaudos konferencijoje pristatė naujojo sezono planus, tikslus, komandą. Į „Baltrex-Šiauliai“ regbio klubą atvyko treneris iš Didžiosios Britanijos Alexander Paul Wolfe, kuris pasidalijo mintimis apie regbio klubą „Baltrex-Šiauliai“ ir Lietuvos regbį. Jau sužaisti keli draugiški turnyrai, o šį šeštadienį vyks pirmosios ir labiausiai intriguojančios Lietuvos regbio taurės varžybos, kuriose susitiks favoritais laikomi Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairo-Kalvio“ klubai. O gegužės 12–13 d. vyks į Europos šalių klubų čempionų taurės varžybas Sankt Peterburge.

„Už kitas komandas esame fiziškai stipresni ir geriau pasiruošę“
Šiaulių regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ kapitonas Žygimantas Radžius teigė, kad viskas įvyko labai greitai, dar pirmadienį nežinojo varžybų tikslios datos, tačiau susitiko su visų komandų treneriais, Regbio federacijos atstovais ir labai greitai viską susitarė.

„Nusprendėme savaitgalį prieš rinktinės varžybas surengti varžybas su „Vairo-Kalviu“, kad žaidėjai šiek tiek turėtų galimybę pažaisti kitoje aikštelėje. Iki šiol visas varžybas žaidėme ant dirbtinės dangos, o dabar tik išėjome į stadionus. Yra visai kitas jausmas, atmosfera. Sužaisime vienas varžybas, tada rinktinėje bus lengviau, nes pagrindą vis tiek sudaro „Vairo-Kalvio“ ir „Baltrex-Šiaulių“ regbio klubų žaidėjai. Varžybos vyks šeštadienį 16 val. Zoknių stadione. Kovą, kaip visada, prižadame iki galo, kitaip ir būti negali.

Surinkome beveik optimalią sudėtį iš Lietuvos, visi žaidėjai  pasveikę po traumų. Prisijungs dar ir Dovydas Taujanskas iš Anglijos. Komanda, galiu pasakyti, yra optimaliausia, pasiruošimas vyksta sklandžiai, padeda naujasis treneris. Labai gerai, kad padirbėjome žiemą su fizinio rengimo treneriais Andriumi Norkumi ir Nerijumi Nagliu. Su A. Norkumi bėgiojome, lavinome jėgą, ištvermę, o su N. Nagliu dirbome labiau sporto salėje, kilnojome štangas. Todėl jaučiamės, jog už kitas komandas esame fiziškai stipresni ir geriau pasiruošę. Visi žino, kad titulą išlaikyti yra daug sunkiau negu jį atimti. Mes jo pasiilgome, jo norime ir darysime viską, kad jį turėtume“, – pasakojo Šiaulių regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ kapitonas Ž. Radžius.

Regbis tampa profesionalus, gerėja jo technika ir lygis
Šiaulių regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ pirmininkas ir vyriausiasis treneris Edmundas Ščavinskas teigė, jog  į komandą labai puikiai įsiliejo ne tik N. Naglis, A. Norkus, Ž. Radžius, bet ir Vytaras Bloškys, kuris yra trenerių štabe.

„Turime puikią vadybos komandą, kurią sudarau aš, Donata Grigienė, Simona Radžienė, Andrius Sutkus, Mantas Grigaliūnas, Raimondas Macijauskas. Tai yra tokia didelė komanda, kuri dabar stengiasi populiarinti mūsų sporto šaką. Prie to taip pat prisideda ir komandos vadovas, komandos prezidentas ir visi likę. Kiekvienais metais mūsų klubą papildo nauji rėmėjai ir šiais metais turime ne tik šiauliečių, bet ir vilniečių, kurie domisi regbiu. Jie mums padeda, mūsų ratas tikrai didėja ir tuo labai džiaugiamės. Klubas auga, nors ir turėjome praėjusiais metais daug skaudžių pralaimėjimų. Jei praloši, vadinasi, reikia eiti kitu keliu. Aš vis dar esu treneris, bet kaip direktorius vis daugiau laiko skiriu klubo valdymui. Greičiausiai, kad jau užleisiu vietą jauniesiems treneriams“, – pasakojo Šiaulių regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ pirmininkas ir vyriausiasis treneris E. Ščavinskas.

Šiaulių regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ vadovas Vidmantas Taujanskas linkėjo gražių varžybų, kad išsipildytų visi planai, jog nebūtų netikėtų traumų. Jo pastebėjimu, po kiekvienų varžybų sirgalių būrys, kuriam darosi vis įdomiau žiūrėti varžybas, didėja. Taip yra todėl, kad regbis tampa labiau profesionalus, gerėja jo technika ir lygis.

„Naujasis treneris pagyvins ne tik suaugusiųjų komandą, bet ir visą klubo struktūrą“
Kapitonas Ž. Radžius teigė, jog turi naują trenerį iš Hartpury koledžo, kuris atvyko pagelbėti trenerių štabui. Šiais metais Anglija investavo milžiniškus pinigus, kad regbio sporto šaka taptų numeris vienas. Komandos kapitonas minėjo, jog turėti iš tos šalies sporto atstovą yra didelė privilegija.

Regbio treneris iš Didžiosios Britanijos A. P. Wolfe baigė bakalauro ir magistro studijas Hartpury koledže.

„Gyvenu Braitone, tokiame pat gražiame mieste, kaip ir Šiauliai. Čia atvykau pagelbėti ne tik Šiaulių regbio klubui „Baltrex-Šiauliai“, bet ir visam Lietuvos regbiui. Bandysiu perteikti viską, ką žinau pats, ko išmokau dirbdamas su vaikais ir suaugusiais. Visą gyvenimą žaidžiu regbį. Anglijoje regbis yra antra sporto šaka po futbolo, pusė milijono Anglijos žmonių žaidžia regbį. Kai  atvažiavau čia, pamačiau keletą sunkumų. Pavyzdžiui, Anglijoje per reklamas rodo vien tik apie regbį. Man viską palengvina tai, kad žaidėjai ir kiti žmonės dievina šią sporto šaką ir nori padaryti dėl jos kažką gero“, – pasakojo naujasis treneris iš D. Britanijos A. P. Wolfe.

Šiaulių regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ pirmininkas ir vyriausiasis treneris E. Ščavinskas teigė, jog komanda kiekvienais metais pildosi ir didėja, todėl regbiui reikia ne vieno, o 3 ar 4 trenerių. Suvaldyti ir sukontroliuoti vienam didelę masę žmonių yra labai sunku ir sudėtinga, todėl pravartu pasikviesti daugiau trenerių.

„Norėčiau neatsilikti nuo madų, keliauti koja į koją. Naujo trenerio atvykimas turėtų pagyvinti ne tik suaugusiųjų komandą, bet ir visą klubo struktūrą. Su juo daug bendraujame ir kalbame, kad reikia toliau vystyti mūsų idėją, kad regbis yra visiems prieinamas ir kad regbis kaip sporto šaka užimtų vieną iš aukščiausių vietų ne tik Šiauliuose, bet ir visoje Lietuvoje. Naujasis treneris jau yra baigęs magistrantūros studijas, žaidęs su trečia komanda, todėl tikrai turi patirties tiek su vaikais, tiek su suaugusiais. Jis žino Anglijos regbio kultūrą, kurią atsivežė čia, kad mums perteiktų. Pas mus jis bus iki pavasario sezono galo, o po to atvažiuos ir rudenį“, – pasakojo E. Ščavinskas.

Į viršų