Šiauliuose vyko 2018 m. Lietuvos sportinių šokių čempionatas, kuriame šokėjų poros varžėsi ne tik dėl šalies geriausiųjų titulo, bet ir dėl galimybės atstovauti Lietuvai pasaulio ir Europos čempionatuose bei taurės varžybose.

Suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje ketvirtus metus iš eilės nugalėjo Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“), surinkę 177.45 balo, sidabro medalius laimėjo Nikita Moisejenko ir Jurga Gustaitė (Kauno „Kaspinas“), gavę 170.60 balo, o trečiąją vietą užėmė Leonardo Lini ir Aistė Survilaitė (Tauragės „Spindulys“), surinkę 168.89 balo.

Jaunimo standartinių šokių grupėje čempionais tapo Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas“), surinkę 167.75 balo, antroji vieta atiteko Gedvinui Meškauskui ir Ugnei Bliujūtei (Kauno „Sūkurys“), surinkusiems 167.30 balo, o bronzos medalius laimėjo Tomas Paulius ir Paulina Gerčaitė (Kauno „Sūkurys“), gavę 156.95 balo.

Jaunimo iki 21 m. Lotynų Amerikos šokių grupėje čempionų titulą iškovojo Leonardo Lini ir Aistė Survilaitė (Tauragės „Spindulys“), jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje nugalėjo Nojus Raščius ir Vaiva Paulauskaitė (Vilniaus „Ratuto“ - VMSC), jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje čempionais tapo Kipras Kūra ir Morta Batutytė (Klaipėdos „Žingsnis“), senjorų II Lotynų Amerikos šokių grupėje geriausiai pasirodė Mindaugas Baškys ir Mika Šimkūnaitė (Vilniaus „Ratuto“), jaunučių II Lotynų Amerikos šokių grupėje nugalėtojais tapo Kristupas Mlinskas ir Patricija Kairytė (Klaipėdos „Žingsnis“), o jaunučių I Lotynų Amerikos šokių grupėje pirmą vietą užėmė Matas Štruma ir Elvita Remeikaitė (Kauno „Flamenko“).

Jaunimo iki 21 m. Lotynų Amerikos šokių grupės finale pirmąją vietą iškovojo L. Lini ir A.  Survilaitė (Tauragės „Spindulys“), antrąją – Nikita Kostin ir Neringa Paškevičiūtė (Vilniaus „Ratuto“), trečiąją – Arnas Rimkevičius ir Agnė Abromavičiūtė (Šiaulių „Šypsena“), ketvirtąją –

Pietro Brega ir Rusne Dafos Balcaityte (Klaipėdos „Žuvėdra“), penktąją – Renaldas Daugėla ir  Margarita Rimaitė (Palangos „Svivelis“), šeštąją – Rytis Dzemyda ir Kornelija Dobrovolskytė (Kauno „Sūkurys“). Grupėje varžėsi 14 porų.

Senjorų II Lotynų Amerikos šokių grupėje pirmąją vietą iškovojo Mindaugas Baškys ir Mika Šimkūnaitė (Vilniaus „Ratuto“), antrąją – Audrius Blažys ir Erika Blažienė (Šiaulių „Šypsena“), trečiąją – Nikolajus Urbanovič ir Natalija Tuchto (Klaipėdos „Mondo“), o ketvirtąją – Raimundas Mickūnas ir Audronė Mickūnienė (Vilniaus „Ratuto“).

Parengta pagal LSŠF

Į viršų