Antrasis kontrolinis mačas Kipre, artėjančiam 2018 metų sezonui besiruošiančiai Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandai buvo kur kas mažiau nervingas, nei antradienio akistata su Limasolio „Barcelona FA“, bet vis tik teko pripažinti varžovių pranašumą.

Po atkaklios kovos Lietuvos čempionės 0:1 (0:0) nusileido kitam Limasolio klubui „Apollon Ladies“.

Susitikimo baigtį nulėmė vienintelis tikslus kiprietės smūgis iš standartinės padėties, kai maždaug nuo 17 metrų žymos pastaroji klasiškai „apipjovusi“ gyvatvorę pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Gintros-Universiteto“ sudėtis: G. Kaselytė, V. Neverdauskaitė, S. Karasiovaitė, A. Mikutaitė, M. Čubrilo, A. Filenko, L. Gudčenko (A. Patilskytė), D. Gailevičiūtė (G. Toropovaitė), S. Veličkaitė (L. Žižytė), K. Vaičiulaitytė, J. Čubrilo.

Nepaisant pralaimėjimo „Gintros-Universiteto“ klubo prezidentas Gintaras Radavičius džiaugėsi, kad merginoms tai buvo itin naudingos rungtynės, kuriose savo progas pasireikšti turėjo ne tik pagrindinės sudėties žaidėjos, bet ir jaunosios futbolininkės atstovaujančios sporto gimnazijos komandai.

„Tokiose rungtynėse, kurios iš esmės nieko nelemia, bet visos sąlygos futbolui yra puikios, merginos gali be didelio spaudimo pasimėgauti žaidimu. Tai puiki proga ne tik gerinti tarpusavio supratimą aikštėje ir styguoti žaidimą, bet ir įgyti neįkainojamos patirties jaunosioms, perspektyviausioms sporto gimnazijos futbolininkėms, kurioms tai galbūt buvo pirma tokia patirtis, kai rungtyniaujama prieš tokio aukšto lygio varžovą. Nors rungtynes pralaimėjome, nedrįsčiau teigti, kad žaidėme prastai, ar kad varžovės buvo ženkliai geresnės. Manau, kad tai buvo visiškai lygių varžovių dvikova, kuri galėjo baigtis tiek vienos, tiek kitos komandos pergale. Rungtynių baigtį nulėmė vienintelė standartinė padėtis, kurią varžovėms pavyko išnaudoti, o mes, deja, savo susikurtų galimybių nerealizavome“, – po rungtynių pozityviai kalbėjo G. Radavičius.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų