Kaune orientacininkai dalyvavo kontroliniame 3 km bėgime. Lietuvos sporto universiteto lengvosios atletikos manieže greičiausiai tarp vyrų distanciją įveikė Plungės „Versmės“ atstovas Rimvydas Alminas, o tarp moterų – 16-metė Ugnė Liegutė iš Kauno „Tako“ klubo.

R. Alminas vyrų elito grupėje distanciją įveikė per 9 min. 8 sek. Mantas Martinkus iš Marijampolės „Javonio“ atsiliko 3 sek. ir buvo antras. Trečiąją vietą vyrų grupėje užėmė Vilius Aleliūnas iš Šiaulių „Igtisos“ klubo (9:19 min.).

16-metė U. Liegutė buvo greičiausia tarp moterų, ji 3 km įveikė per 11 min. 35 sek. ir savo amžiaus grupėje tarp 18-mečių merginų laimėjo užtikrintai. Bendroje moterų įskaitoje antroji buvo moterų elito lyderė Vesta Ambrazaitė iš Šiaulių „Sako“ klubo (11:43 min.), o trečia – Vilniaus „Ąžuolo“ atstovė Kastė Rutkauskaitė, savo amžiaus grupėje iki 20 metų užėmusi 1-ą vietą.

Vaikinų iki 20 metų grupėje laimėjo Paulius Saulėnas iš sporto mokyklos „Gaja“. Jis distanciją įveikė per 9 min. 32 sek. Tarp vaikinų iki 18 metų grupėje buvo orientavimosi sporto klubo „Arboras“, Krekenavos gimnazijos auklėtinis Rokas Barauskas (10:08 min.).

Merginoms iki 16 metų reikėjo įveikti 2 km. Greičiausia buvo orientavimosi sporto klubo „Karšuva“ atstovė Gabrielė Tirlikaitė, kuri distanciją įveikė per 8 min. 44 sek. Tarp vaikinų 2 km greičiausiai prabėgo Vilniaus „Ąžuolo“ atstovas Augustas Velde (6:38 min.).

Jauniausių orientacininkų grupėje iki 14 metų manieže sportininkai suko 4 ratus – įveikė 1 km. Tarp vaikinų greičiausias buvo Vilniaus „Ąžuolo“ atstovas Rytis Valatkevičius (3:20 min.). Tarp merginų sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinė Vytautė Kripulevičiūtė 4 ratus įveikė per 3 min. 51 sek.

Iš viso kontroliniame bėgime dalyvavo 93 orientacininkai. Elito atstovams kontrolinis bėgimas yra privalomas, norint iškovoti teisę atstovauti Lietuvai sprinto rungtyje Europos čempionate. Jaunimo atstovams kontrolinis bėgimas yra privalomas, norint dalyvauti Baltijos šalių čempionate, pasaulio jaunimo ir Europos jaunių, jaunučių čempionate. Kitu atveju, sportininkai gali būti atrinkti į rinktinę tik trenerių sprendimu, ne pagal iš anksto numatytas atrankos varžybas.

Parengta pagal LOSF

Į viršų