Prie prasmingos Nacionalinio kraujo centro iniciatyvos prisijungusios Šiaulių „Gintros-Universiteto“ merginos viena po kitos rikiavosi prie patikros ir gurkšnodamos arbatą be jokios baimės laukė savo eilės.

„Širdis džiaugiasi darant gerus darbus“, – besišypsodama ištarė viena pirmųjų į neatlygintino donoro kėdę atsigulusi Algimantė Mikutaitė.

„Krauju dalinuosi jau ne pirmą kartą, manęs tai negąsdina, tai neilga ir visai nebauginanti procedūra. Žmones, kurie gali, bet prie šios iniciatyvos prisidėti dar dvejoja, raginu tai padaryti. Malonu, kai gali padėti kitiems, nes negali žinoti, kada pagalbos gali prireikti ir pačiam. Akivaizdu, kad kraujo galėjau duoti ir daugiau“, – rodydama į kraujuojantį bintą su plačia šypsena kalbėjo „Gintros-Universiteto“ trenerė Tatjana Veržbickaja.

Nacionalinio kraujo centro darbuotojai procedūrų metu kas keliolika sekundžių rūpestingai teiravosi, kaip jaučiasi merginos, ar joms nesilpna, ar nereikia paduoti vandens. Tai įvertino ir „Gintros-Universiteto“ legionierės Marija Čubrilo bei Anastasija Filenko, kurios teigė, kad kraujo centro specialistų komanda dirbo itin profesionaliai.

Visos merginos už kilnų poelgį gavo ir Nacionalinio kraujo centro dovanų, tuo tarpu legionierėms buvo įteikti ir rėmeliai su diplomais pažyminčiais datą, kuomet jos pirmą kartą tapo neatlygintinomis kraujo donorėmis.

Parengta pagal „Gintrą-Universitetą“

Į viršų