Į Kėdainių areną iš visos Lietuvos atvyko daugiau kaip 300 jaunųjų krepšininkų ir krepšininkių. Tradicinėje LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lygos šventėje „Taip krepšinį žaisti verta“, kuri dar vadinama lygos „Žvaigždžių diena“, jaunimas demonstravo savo sugebėjimus įvairiose krepšinio rungtyse, o rungtynėse susikovė geriausi lygos krepšininkai.

Estafečių konkursas „Vienas už visus ir visi už vieną“ komandą sudaro po tris skirtingo amžiaus komandos narius. Į didįjį finalą tarp vaikinų pateko Panevėžio KKSC, Plungės SRC, Knašiaus KM ir Kėdainių SC.

Tarp keturių stipriausių merginų komandų pateko Panevėžio KKSC, Vilniaus KM, Šiaulių KA- „Saulė“ ir Plungės SC komandos.

Į konkurso finalą tarp merginų iškopė Plungės SRC ir Šiaulių KA -„Saulė“ komandos, nors rungtis komandos atliko ne itin rezultatyviai, tačiau nugalėtojomis tapo – Šiaulių KA-„Saulė“ už savęs palikdamos plungiškes.

Vaikinų finale susitiko Plungės SRC ir arenos šeimininkų Kėdainių SC komandos. Plungiškiai pataikę visus tris metimus iš pirmojo karto ir laimėjo „Vienas už visus ir visi už vieną“ konkursą.

„Sprite“ dėjimų konkurse dalyvavo 7 vaikinai: Vytautas Jakubaitis – Sabonio KC, Arnas Balčiūnas – „Tornado“ KM, Robertas Balčius – Panevėžio KKSC, Matas Vaitkus – V. Knašiaus KM, Kasparas Mikalajūnas – Vilniaus KM, Tomas Kuzminskas – Kauno KM „Aisčiai“, Deividas Visockis – Šiaulių KA-„Saulė“.

Po net kelių dėjimų pakartojimų į finalą pateko Vytautas Jakubaitis – Sabonio KC, Robertas Balčius – Panevėžio KKSC  ir Deividas Visockis – Šiaulių KA-„Saulė“.

Finale dalyviai pademonstravo tikrai galingus dėjimus, o 100 taškų iš teisėjų gavęs Robertas Balčius atstovaujantis Panevėžio KKSC mokyklai tapo „Sprite“ oro karaliumi.

Parengta pagal LMKL

Į viršų