„Vivus.lt“ rankinio lygoje sužaistos dvejos rungtynės. Lygos vicečempionai „Varsa-Stronglasas“ namuose priėmė debiutantus „KTU“ rankininkus, o Šiauliuose santykius aiškinosi turnyrinės lentelės kaimynai – SM „Dubysa-Gubernija“ ir HC „Vilnius“.

Šiaulių klubas nuo HC „Vilniaus“ prieš rungtynes atsilikinėjo 2 taškų skirtumu. Abi komandos buvo pasiekę pergales prieš „Uteną“, „Ūlą“ ir „KTU“, o tarpusavio dvikovą vilniečiai buvo laimėję rezultatu 34:24.

Vis tik sezono eigoje ženkliai sustiprėję Šiaulių rankininkai prieš šį mačą jau nebuvo laikomi poros autsaideriais. Nuo pirmųjų rungtynių minučių aikštėje vyko lygi kova ir per pirmąjį kėlinį nė vienai iš ekipų nepavyko atitrūkti (15:15).

Įvartis į įvartį klostėsi ir antrasis susitikimo kėlinys ir likus žaisti dešimt minučių rezultatas buvo lygus (24:24). Tuomet sėkmingesnę atkarpą sužaidę šeimininkai atitrūko, likus rungtyniauti 4 minutes jų pranašumas siekė 29:26. Nors vilniečiai dar bandė gelbėtis šiose rungtynėse, tačiau viskas, ką jiems pavyko padaryti, tai sumažinti deficitą iki minimumo. Šiauliai susitikimą laimėjo rezultatu 30:29 ir įsirašė ketvirtąją pergalę šiame sezone, taip susilygindami su savo šios dienos varžovais.

„Rungtynės buvo labai sunkios, nuo pat jų pradžios buvo lygi kova, aišku gerai, kad pabaigoje sėkmė buvo mūsų pusėje, džiaugiamės svarbia pergale“, – teigė Šiaulių SM „Dubysa-Gubernijos“ žaidėjas Aivaras Budrys.

Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“: Deivydas Virbauskas – 10, Aivaras Budrys – 6, Arminas Milaknis ir Paulius Morkūnas po 5.

Vilniaus HC „Vilnius“: Martynas Lapinskas – 9, Domantas Pukas ir Šarūnas Sakalauskas po 5, Karolis Antonovičius – 4, Domantas Raudonis – 3.

Parengta pagal LRF

Į viršų