Šeštadienį Kaune paaiškės Lietuvos imtynių čempionato nugalėtojai ir prizininkai. Dėl 2018 metų nugalėtojo titulo grumsis graikų-romėnų, moterų bei laisvųjų imtynių stilių atletai.

Čempionate ketina dalyvauti 215 imtynininkų ir imtynininkių.

Gausiausios yra Vilniaus klasikų (20 dalyvių), Klaipėdos laisvūnų (12 dalyvių) ir Šiaulių moterų imtynių (16 dalyvių) komandos.

Kalbėdamas apie būsimas kovas Kauno sporto halėje, šalies rinktinės treneris Aivaras Kaselis džiaugėsi, kad didėja pajėgių imtynininkių gretos.

„Prieš kelis metus galėjau nesunkiai paminėti dvi tris pavardes. Dabar prie pasaulinio lygio imtynininkių Danutės Domikaitytės, Giedrės Blekaitytės jungiasi Kamilė Gaučaitė ir Auksė Rutkauskaitė. Savo ruožtu prie suaugusių slenksčio artėja Viktorija Augustauskaitė, Kornelija Zaicevaitė ir Ineta Dantaitė. Po kelerių metų moterų čempionatai bus gausūs ir įnirtingi, nes visas būrys jaunų ir pergalių ištroškusių mergaičių uoliai treniruojasi ir laukia savo valandos. Jaunėms išties nusišypsojo laimė, nes jas treniruoja pasaulinio lygio trenerė Taciana Bochan, kuri, beje, pati dalyvaus čempionate“, – apie moterų imtynių perspektyvas pasakojo A. Kaselis.

Parengta pagal LIF

Į viršų