Serbijos Samboro mieste vyko vienas didžiausių Europoje moterų bokso turnyras „Tautų taurė“. 7-ąjį kartą vykusiame turnyre, moterų, jaunimo ir jaunių varžybose kovojo net 187 boksininkės iš 27 valstybių.

Jaunių grupėje burtai buvo palankūs Karolinai Vasiliauskaitei. Lietuvė burtų keliu iškart pateko į svorio kategorijos iki 66 kg finalą, kur susitiko su Indijos boksininke Gunele Sanjay Mitika. Finale K. Vasiliauskaitė pralaimėjo taškais 0:5 (28:29, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) ir buvo apdovanota sidabro medaliu.

Moterų varžybose svorio kategorijoje iki 81 kg bronzą laimėjo Iveta Lešinskytė. Į pusfinalį patekusi lietuvė, antrame pusfinalio raunde aiškia persvara pralaimėjo turnyro čempione tapusiai kazachei Farizai Sholtay.

„Turnyras buvo labai aukšto lygio, jame kovojo olimpinių žaidynių prizininkės, pasaulio ir Europos čempionės.

Lietuvėms tai buvo gera patirtis ir vienas iš pasirengimo etapų laukiančioms svarbiausioms tarptautinėms varžyboms, kurių šiais metais bus kaip niekad gausu. 2018 metais vyks net trys Europos – moterų, jaunimo ir jaunių čempionatai, du pasaulio – moterų ir jaunimo čempionatai bei dalyvausime atrankoje į jaunimo olimpines žaidynes“, – sakė Lietuvos moterų bokso rinktinės treneris Darius Katkevičius.

Parengta pagal LBF

Į viršų