Nepaprastai atkakliose Baltijos krepšinio lygos rungtynėse „Šiauliai“ patyrė antrąjį iš eilės pralaimėjimą. Saulės miesto ekipa savo žiūrovų akivaizdoje paskutinėmis dvikovos minutėmis panaikino dviženklį taškų deficitą, bet pergalės prieš Prienų-Birštono „Vytautą“ iškovoti nepavyko – 79:82 (18:20, 24:24, 22:20, 15:18).

Lygiame pirmajame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi kelis kartus. Jei „Šiauliai“ taškus rinko iš artimų distancijų metimų, kur išsiskyrė Arminas Urbutis, tai svečiai rėmėsi tolimais metimais. Žiūrovų plojimų susilaukė graži, bet nesėkminga geltonųjų ataka. Jos metu įkrauti kamuolio iš viršaus nepavyko Vytautui Šarakauskui, kuriam kamuolys apmaudžiai išsprūdo iš rankų.

Pasinaudojęs tuo, kad „Šiaulių“ snaiperiams krepšys buvo tarsi užrištas (pataikytas vos 1 metimas iš 7), ketvirčio pabaigoje „Vytautas“ įgijo 5 taškų pranašumą 20:15. Kėlinio pabaigoje pradėję savo spurtą, šeimininkai jį pratęsė antrojo ketvirčio pradžioje ir, be atsako pelnę 9 taškus, išsiveržė į priekį – 24:20. Varžovams išlyginus rezultatą, nei vienai komandai nepavyko atitrūkti didesniu skirtumu.

Po pertraukos Akeemas Wrightas dvitaškiu persvėrė rezultatą (48:46), bet svyruoklės rungtynėse tęsėsi. Sėkmingai užbaigę kelias atakas, „Vytauto“ krepšininkai susigrąžino turėtą 4 taškų pranašumą – 54:50. Tačiau iš toli pataikė Donatas Sabeckis, metimą iš po krepšio pridėjo V. Šarakauskas, o „Šiauliai“ vėl priekyje – 55:54.

Po trijų kėlinių esant lygiam rezultatui (64:64), visi pagrindiniai įvykiai vyko per paskutines 10 minučių. Pusę ketvirčio šiauliečiams nepavyko pelnyti taškų, tuo pasinaudojęs „Vytautas“ po Edvino Šeškaus metimo atitrūko 9 taškais (64:73) ir privertė Antaną Sireiką prašyti minutės pertraukėlės. Suderinti veiksmus puolime pavyko, tuščias komandos minutes užbaigė A. Wrightas, tačiau tolimą metimą pataikė iki tol pro šalį švaistęs Justas Sinica, dusyk atakas užbaigė Denisas Lukašovas. „Vytautas“ pirmaujant 80:69, A. Sireika dar sykį turėjo prašyti pertraukėlės, likus žaisti mažiau nei 3 minutes.

Po jos „Šiauliai“ kilo į lemiamą kovą. Ryčiui Pipirui perėmus kamuolį ir ataką užbaigus dėjimu, technine pražanga buvo nubaustas svečių treneris Virginijus Šeškus, apeliavęs į tai, kad šiaulietis užmynė ant šoninės linijos. A. Urbučiui pataikius baudos metimą, komandas skyrė 6 taškai – 74:80. Tuo šeimininkų spurtas nesibaigė. Netrukus komandos kapitonas pridėjo dvitaškį, o po netaiklaus D. Sabeckio baudos metimo jis puolime atkovojo kamuolį ir sumažino komandos atsilikimą iki minimumo – 79:80.

Varžovams ir toliau stringant puolime, šiauliečiai per paskutinę minutę turėjo galimybę persverti rezultatą net dviejų atakų metu, bet sykį apmaudžiai prarado kamuolį, o D. Sabeckio metimas prasiveržus nebuvo tikslus. Pergalę svečiai užtvirtino tiksliais baudos metimais – 79:82.

 „Šiaulių“ komandoje taškus pelnė: A. Urbutis – 26 (11 atk. kamuolių), A. Wrightas – 16, D. Sabeckis – 12 (7 atk. kamuoliai), R. Pipiras – 10, O. Prewittas ir L. Birutis – po 4, Š. Beniušis – 3, G. Stankevičius ir V. Šarakauskas – po 2. K. Žemaitis ir A. Giedraitis taškų nepelnė, M. Žukauskas aikštėje nepasirodė.

„Reikia įvertinti tai, kad Prienų komanda yra labai neparanki. Jiems trūksta klasikinės sudėties žaidėjų. Jis žaidžia su 5 mažais žaidėjais ir meta tritaškius. Pasirinkome logišką gynybą, nusprendėme keistis, neleisti jiems mesti, bet mes turėjome problemų gindamiesi vienas prieš vieną. Puolime pritrūko logikos, nemokame atmesti kamuolio. Jei yra galimybė prasiverti, atmetame. Prieš zoninę gynybą strigome, nes nesuradome žaidėjo, kurie galėtų pataikyti, todėl jie galėjo gintis susispaudę. Krepšinis yra žaidžiamas su galva. O mes sužaidėme labai neprotingai. Pagirtina tai, kad kovėmės iki galo ir praktiškai išlyginome rezultatą“, – pasakojo treneris A. Sireika.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų