Baigėsi dar gegužės mėnesį startavusios LFF III lygos Šiaulių apskrities pirmenybės, kuriose 2017 metais nugalėtojais tapo FK „Fanai“.

Prieš sezoną komanda buvo išsikėlusi tikslą – iškovoti kokią nors taurę ir visiems dalyvauti Šiaulių apskrities sezono uždaryme. Ši komanda savo tikslą pasiekė su kaupu. Šiemet 25-ąjį gimtadienį švenčiančio klubo nariai į viršų galės kelti net dvi taures – pirmenybių nugalėtojų bei pereinamąją.

Nuo pat pirmenybių pradžios turnyrinės lentelės viršuje buvę „Fanai“, trumpam buvo į viršūnę užleidę „ŠSPC-Radviliškio“ futbolininkus, tačiau labai svarbias tarpusavio rungtynes laimėję „Fanai“ grįžo į pirmąją vietą bei sukurti intrigą dėl nugalėtojų vardo nebeleido. Komandos puolėjas Vytaras Bloškys tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju. V. Bloškys varžovų vartininkus nuginklavo 17-lika kartų.

Pirmenybėse antroje vietoje liko „ŠSPC-Radviliškis“. Pernai LFF II lygoje žaidusi komanda šiemet išlaikė didžiąją dalį praėjusio sezono žaidėjų ir šiemet buvo viena stabiliausių komandų. Gal kiek sunkokai pirmenybes pradėjusi komanda iš Radviliškio vėliau įsivažiavo ir antrajame rate pralaimėjo vos vienose rungtynėse – prieš „Fanus“ bei daugiau visuose septyniuose susitikimuose šventė pergales.

Trečiąją vietą Šiaulių apskrities pirmenybėse iškovojo Ginkūnų „Šauliai-Dakaras“. Praėjusį sezoną tik aštuntąją vietą iškovojusi komanda šiemet buvo gerokais sustiprėjusi. Svarbius taškus prieš žemiau likusias komandas išbarsčiusi Ginkūnų komanda vienu metu buvo atgaivinusi intrigą kovoje dėl apdovanojimų. Šis sezonas komandai buvo jubiliejinis – 20-asis, todėl simboliška, jog būtent pastaroji iškovojo pirmenybių apdovanojimus.

Ketvirtoje vietoje liko „Adiada“. Ši komanda buvo viena iš dviejų, kuri sugebėjo nugalėti pirmenybių nugalėtojus, o vienu metu „Adiadai“ buvo atsiradusi galimybė pakovoti dėl trečiosios vietos. Visgi, sėkmė nuo „Adiados“ nusisuko ir komanda liko vienu laipteliu žemiau nei apdovanojimai. Nepaisant to, šis sezonas komandai buvo vienas geriausių per visą ekipos istoriją.

Penktoje vietoje liko garsiai prieš pirmenybių startą apie nugalėtojų vardą kalbėjusi „Saulininko-OBLT“ komanda. Prieš šį sezoną į komandą grįžo žaidėjai, kurie pernai žaidė aukštesnėse lygose, tačiau prasidėjus pirmenybėms ekipa pradėjo barstyti taškus vienus po kitų bei taip leido kitoms komandoms pabėgti į priekį. Visgi, kai komandai rungtynės jau nieko nelėmė, „Saulininkas-OBLT“ sugebėjo sumaišyti kortas kitoms ekipoms bei pirmenybes užbaigti pergalėmis.

Šeštoji – Kuršėnų „Venta“. Šį sezoną komanda rėmėsi vien vietiniais kuršėniškiais, komandoje rungtyniavo daug veteranų, tačiau tai nesutrukdė komandai kovoti kiekvienose rungtynėse. Beveik visuose susitikimuose komanda niekuo nenusileisdavo varžovams, o pralaimėdavo tik vienu ar dvejais įvarčiais. Visgi, prieš sezoną iškelto tikslo pasiekti nepavyko, komanda tarp keturių geriausių pirmenybėse nepateko.

Septintoje vietoje – FK „Savanoris“. Kovingumu kiekvienose rungtynėse pasižymėjusi komanda prieš sezoną buvo išsikėlusi tikslą – užimti aukštesnę nei šeštą vietą. To padaryti „Savanoriui“ nepavyko, tačiau šiame sezone komandai pavyko suburti tikrai konkurencingą komandą ir atėmė taškus ne iš vieno varžovo.

Aštunti liko Pakruojo „Kruoja-Kupsc“ žaidėjai. Beveik visas pirmenybes paskutinėje vietoje buvusi komanda paskutinėse rungtynėse iškovojo pergalę prieš Kelmės „Kražantę“ bei aplenkė pastarąją komandą. Prieš sezoną komandoje buvo iškeltas tikslas – užtikrinti mėgėjų užimtumą bei sudaryti sąlygas visiems norintiems rungtyniauti, todėl galima sakyti, kad tikslas įgyvendintas užtikrintai, nes dažnose rungtynėse komanda turėjo gausų atsarginių žaidėjų suoliuką.

Paskutinėje vietoje liko daug problemų su žaidėjų komplektacija turėjusi Kelmės „Kražantė“. Pernai dar LFF I lygoje žaidusi komanda šiemet subyrėjo ir liko tik vietiniai bei vienas kitas vyresnis žaidėjas. Prieš sezoną komandos vadovai tikėjosi, kad pavyks suburti gerą komandą, įsibėgėti bei pakovoti dėl prizinių vietų, tačiau to padaryti nepavyko.

Parengta pagal ŠAFF

Į viršų