2017 metų Lietuvos vilčių žaidynių čempionų titulai atiteko Širvintų merginų ir vaikinų komandoms.

Merginų finalinėse varžybose širvintiškės 2:1 įveikė antrąją vietą užėmusias šiaulietes, 1:0 – trečiojoje vietoje likusias vilnietes ir 4:0 – Kelmės merginas. Šiaulietės sostinės atstoves įveikė 3:0, o Kelmės – 4:0. Vilniaus ir Kelmės komandų dvikovoje 2:1 nugalėjo sostinės atstovės.

Atrankos varžybose dar dalyvavo Vilniaus rajono komanda, kuriai nepavyko prasibrauti į finalus.

Vaikinų varžybose atrankos etape pasirodymą baigė Kauno miesto ir Joniškio rajono komandos.

Čempionais tapę širvintiškiai 2:0 įveikė antrąją vietą užėmusius vilniečius, 6:2 bronzos medaliais pasipuošusius šiauliečius ir 6:0 – Vilniaus rajono riedulininkus. Sostinės komanda su šiauliečiais sužaidė lygiosiomis 1:1, o Vilniaus rajono komandą įveikė 2:0. Tuo metu Šiaulių ir sostinės rajono ekipų mačas baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Antroji vieta yra gerai, tačiau visuomet norisi geriau, juolab, kad buvome surinkę tikrai pajėgią rinktinę. Savo užsibrėžto tikslo nepasiekėme. Deja, tenka pripažinti, kad Širvintų komanda yra pajėgesnė, tai jos įrodė finale. Nors mes pirmavome 1:0, varžovės pelnė du įvarčius ir išplėšė pergalę. Sportas yra sportas. Neįvykdėme aikštėje, ką buvome suplanavę. Belieka pasveikinti varžoves su pergale“, – pasakojo Šiaulių rinktinės trenerė Jūratė Juodytė.

„Mūsų pasiektą trečiąją vietą vertinu neblogai. Sužaidėme pagal galimybes. Kiek silpniau susiklostė mačas su Vilniaus rajono komanda. Du kartus pirmavome ir du kartus leidome varžovams išlyginti rezultatą. Antrose rungtynėse jau sukovojome pagirtinai su pajėgia Vilniaus miesto komanda. Mačas ir vėl baigėsi lygiosiomis 1:1. Na, o mače su Širvintais jau turėjome pripažinti varžovų pranašumą 2:6“, – pasakojo Šiaulių rinktinei vadovavęs Vaidotas Vaičeliūnas.       

Parengta pagal LŽRF

Į viršų