Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda dar kartą pademonstravo, kad Europoje nepaiso jokių autoritetų ir pakartojo istoriją žengdama į UEFA moterų Čempionių lygos aštuntfinalį.

Lietuvos čempionės atsakomose šešioliktfinalio rungtynėse Ciuriche po permainingos kovos 2:1 (1:0) pranoko Šveicarijos čempionę „Zurich Frauen“ komandą ir iškovojo kelialapį į Čempionių lygos aštuntfinalį.

Rungtynės Šiauliuose baigėsi taikiai 1:1.

„Letzigrund“ stadione Ciuriche rungtynės prasidėjo nervingai, tačiau jau nuo susitikimo pradžios „Gintros-Universiteto“ komanda žaidė užtikrintai ir neleido varžovėms kurti pavojingas atakas. Tribūnose susirinkusi minia buvo nutildyta 27-ąją susitikimo minutę, kai po kombinacinės atakos ir puikaus Liucijos Vaitukaitytės perdavimo savo šansu, kaip ir pirmose rungtynėse Šiauliuose pasinaudojo Zenatha Coleman išvesdama šiaulietes į priekį – 1:0. Į rūbines komandos patraukė švieslentėje degant minimaliam „Gintros-Universiteto“ pranašumui – 1:0.

Pirmas rimtas pavojus antrajame kėlinyje prie lietuvaičių vartų kilo 64-ąją susitikimo minutę, kai po stipraus varžovių smūgio iš toli savo šuolio įgūdžius turėjo pademonstruoti Greta Kaselytė, kuri atremdama ataką išsaugojo mūsiškių vartus „sausus“. Sužaidus daugiau nei pusę kėlinio, neturėdamos kur trauktis varžovės metėsi į priekį ir tai davė vaisių – 73-ąją susitikimo minutę rezultatą išlygino „Zurich Frauen“ komandos kapitonė Fabienne Humm – 1:1. Pavojingą baudos smūgį iš už baudos aikštelės prieigų 77-ąją susitikimo minutę turėjo aikštės šeimininkės, tačiau smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į tankią šiauliečių gyvatvorę ir rezultatas išliko nepakitęs. Lemtinga rungtynių minutė tapo 83-oji, kai po M. J. Rojas Pino perdavimo dar kartą pasižymėjo Z. Coleman, o šis tikslus smūgis garantavo šiaulietėms kelialapį į UEFA moterų Čempionių lygos aštuntfinalį bei patekimą tarp pajėgiausių 16-os Europos klubų.

Tokį patį pasiekimą „Gintra-Universitetui“ buvo pavykę užfiksuoti 2014-ais metais, kuomet šešiolitkfinalyje buvo įveikta Čekijos čempionė Prahos „Sparta“ komanda.

Įvarčiai:
Aštuntfinalis vyks lapkričio 8–9 bei 15–16 dienomis, o varžovai jame paaiškės jau ateinantį pirmadienį, spalio 16-ąją, po burtų traukimo ceremonijos UEFA būstinėje Nione.

Parengta pagal Šiaulių „Gintrą-Universitetą“

Į viršų