Šiauliuose, Gardino gatvėje naujojo regbio stadiono veja jau pasirengusi priimti sportininkus, tačiau teisėjo švilpuko, skelbiančio pirmųjų rungtynių pradžią, dar teks palaukti. Luktelėti teks dėl labai svarbios priežasties – šalia stadiono auga „Regbio namai“. Tai pastatas, kuriame bus regbininkams skirti persirengimo kambariai, dušai, treniruoklių salė ir netgi tribūnos žiūrovams. Jei kitų sporto šakų atstovams tokia „prabanga“ jau yra tapusi kasdienybe, tai regbio atstovai jos laukė jau beveik 45-erius metus, nuo pat  šios sporto šakos atsiradimo Šiauliuose.

Kai 14 metų sporto mokyklos „Klevas“ direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams pareigas ėjęs Jonas Morozovas atėjo dirbti į sporto mokyklą „Klevas“, mokykla apėmė tris sporto šakas – žolės riedulį, regbį ir futbolą. Pasak J. Morozovo, regbis buvo pati nuskriausčiausia sporto šaka.

„Nežinau, kodėl buvo pažiūrėta pro pirštus į šios sporto šakos atstovus. Pats ne vienerius metus žaidžiau futbolą, matydavome jų treniruotes, pažinojome vieni kitus. Regbininkai neturėjo savo kampo, vyrai rengdavosi pievose, o mes turėjome ir dušus kaip balti žmonės. Tad per tiek metų, kiek regbis gyvuoja – tai, kas dabar yra statoma ir įrenginėjama – tai didžiausia dovana, kokia tik begali būti šios sporto šakos atstovams“, – pasakojo J. Morozovas.

J. Morozovui dirbant sporto mokykloje „Klevas“ teko prisidėti prie visų trijų sporto šakų stadionų tvarkymo. Buvo rekonstruojamas Daukanto gatvės futbolo stadionas, įrenginėjamas žolės riedulio stadionas, taip pat drauge su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos, Šiaulių rinktine buvo įrengtas Zoknių regbio stadionas. Tai buvo pirmasis didelis žingsnis tvarkant ir tobulinant regbio bazę. Kai Šiaulių m. savivaldybė perdavė Gardino gatvės stadioną „Klevo“ sporto mokyklai, netrukus čia prasidėjo darbai. Pirmiausia reikėjo išlėkščiuoti aikštę, išpurenti, sutvarkyti velėną. Po to – išnaikinti piktžoles. O tuomet atėjo metas rinkti akmenis.

Dabar regbininkai turi puikų, paruoštą rungtynėms stadioną. Kai statybininkai baigs darbus, įrengs patalpas, bus baigta tvarkyti aplinka, artėjant kitų metų vasarai stadione bus surengtos pirmos regbio rungtynės.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklą „Klevas“

Į viršų