Šiaulių miesto savivaldybėje vyko šiauliečių sportininkų, jų trenerių, dalyvavusių Pasaulio dziudo universiadoje, Pasaulio jaunimo (1991–1997 m.) paprastųjų šaškių „Žaibo“ čempionate ir UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyre, pagerbimas. Visi susirinkusieji buvo nusiteikę pakiliai, džiaugsmingai dėl pasiektų aukštų laimėjimų ir pagerintų savo rezultatų. Sportininkai žadėjo ir toliau tobulėti ir nenuleisti rankų.

Futbolas yra tokia sporto šaka, kuri užgrūdina žmogų
Šiaulių moterų futbolo „Gintra-Universitetas“ komanda po dvejų metų pertraukos ir vėl yra tarp 32-jų stipriausių Europos moterų futbolo klubų. Ji iškovojo kelialapį į UEFA moterų Čempionių lygos pagrindinį turnyrą. Gruzijoje užtikrintai laimėjo visus tris atrankos turnyro susitikimus ir sugrįžo į Europos moterų futbolo elitą.

„Vieni sako, kad Šiauliuose futbolo nėra, bet tai netiesa. Jis yra tiek tarp vaikų, tiek tarp suaugusiųjų. Noriu pasidžiaugti merginomis, kad jos sportuoja labai daug. Šiuo metu jos yra geros formos, turime kokybiškas legionieres, kurios atvyko iš įvairių šalių. Tai padėjo pasiekti tokį aukštą rezultatą“, – teigė Šiaulių moterų futbolo klubo „Gintra-Universitetas“ prezidentas Gintaras Radavičius.

Pagerbė Šiaulių miesto sportininkus ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Futbolo sporto šaka yra labai svarbi kiekvienai šaliai. Džiugu, kad garsinate Šiaulių miestą. Moterų futbolas palyginti su vyrais yra žavus. Jūsų pasiektas rezultatas paveiks ir vyrų futbolą – jie turės pasitempti ir pagerinti savo pasiekimus“, – teigė A. Visockas.

Vyriausiasis komandos treneris Rimantas Viktoravičius nedaugžodžiavo, tačiau pasakė pagrindinę informaciją ir išreiškė savo džiaugsmą dėl pasiektų rezultatų.

„Noriu pasidžiaugti, kad merginos sugebėjo kai ko pasiekti. Jos yra vienos geriausių, nėra aišku, kada vyrai pasieks tokį aukštą rezultatą. Nors jiems tai įgyvendinti yra sudėtingiau nei moterims. Futbolas yra tokia sporto šaka, kuri užgrūdina žmogų. Moterys aikštėje yra sąžiningesnės nei vyrai, jos mažiau klaidina priešininkus“, – teigė R. Viktoravičius.

Gynėja Toriana Patterson teigė, kad ji džiaugiasi tiek laimėjimais, tiek pačia komanda. Yra dėkinga treneriams, komandos narėms. Taip pat ji pasakė, kad Šiaulių miestas jai labai patinka.

G. Radavičius pateikė įdomų pastebėjimą. Jis teigė, kad jei futbolą žaidžia vyrai, jų moterys yra namuose, o jei žaidžia moterys, vyrai yra aikštėje.

Šešioliktfinalio etapas vyks spalio 4 d. Šiauliuose. „Gintra-Universitetas“ susitiks su Šveicarijos čempione „Zurich Frauen“ ekipa.

„Tokio lygio renginys buvo tik 2014 m. Esame nusiteikę kovingai, galbūt pateksime tarp 16-os geriausių“, – teigė G. Radavičius.

„Eidama kovoti mintyse sau sakiau: dabar arba niekada“
Pirmąją varžybų dieną Santa Pakenytė svorio kategorijoje per 78 kg (19 dalyvių) pelnė sidabro ir bronzos medalius.

Lietuvė S. Pakenytė Taipėjuje (Taivane) vykstančių pasaulinių studentų vasaros žaidynių (universiados) moterų dziudo varžybų atvirojoje svorio kategorijoje iškovojo bronzos medalį.

Šiaulietė pirmojoje kovoje nugalėjo prancūzę Anę Mbairo, aštuntfinalyje pranoko kazachę Kamilą Berlikaš, ketvirtfinalyje – turkę Sebilę Akbulut, o pusfinalyje nusileido būsimajai čempionei japonei Akari Inouė. Kovoje dėl bronzos nugalėjo brazilę Sibilą Žasinto Daniel.

„Universiadoje dalyvavo 135 valstybės, o Lietuvos delegaciją sudarė 104 žmonės. Santos pasiekimas yra išties neeilinis. Pirmą kartą dziudo istorijoje yra tokie rezultatai. Santa yra pirma olimpietė Lietuvoje. Šiuo metu ji dirba trenere. Treniruoja tiek berniukus, tiek mergaites, kurios yra labai perspektyvios. Santa trenerės darbą dirba jau vienus metus, per kuriuos viena mergaitė sugebėjo tapti čempione“, – pasakojo S. Pakenytės treneris Stanislovas Kulikauskas.

„Tai buvo mano paskutinė universiada, nes ji yra iki 28 m. Turėjau kelio traumą, važiavau su baime. Eidama kovoti mintyse sau sakiau: dabar arba niekada. Vyliausi, kad laimėsiu vieną medalį, bet kad du – nesitikėjau. Ten vyravusi atmosfera buvo iš tiesų puiki, geresnė nei Londone. Lygis buvo kaip Rio“, – teigė Lietuvos dziudo ir sambo imtynininkė S. Pakenytė.

Sunkiausia S. Pakenytei buvo alinantis karštis, tačiau prie jo jai pavyko adaptuotis. Žinoma, ir priešininkės. Dabar S. Pakenytės visi pagrindiniai startai įveikti, laukia tik stovyklos.

Šaškės yra proto sporto šaka
Bulgarijoje vykusio pasaulio paprastųjų šaškių čempionato jaunimo (iki 26 metų) grupėje 20-metis Lietuvos atstovas Domantas Norkus žaibo rungtyje iškovojo aukso medalį, o pagrindinėje programoje – sidabro.

Aplenkęs 11 tarptautinių meistrų bei 1 tarptautinį didmeistrį, užtikrintai užėmė pirmąją vietą, surinkęs 14 taškų iš 16 galimų.

„Šaškės yra proto sporto šaka. Yra varžybos, kaip ir kitose sporto šakose. Reikalinga gera strategija. Domanto lygis yra labai aukštas. Jis tapo vyrų greitųjų šaškių čempionu, jis yra ir tarptautinio turnyro laimėtojas. Domantas beveik visada laimi“, – teigė D. Norkaus trenerė Sandra Laurutienė.

D. Norkus teigė, kad visada labai stengiasi, šiuo metu jam yra pereinamasis laikotarpis. Nors jis studijuoja Vilniuje, tačiau savaitgaliais grįžta į treniruotes Šiauliuose.

D. Norkus įvardijo, kad jam sunkiausia yra tada, kai vieną dieną vyksta du turai. Tuomet neužtenka laiko susikaupimui.

„Dabar stengsiuosi išlaikyti tokį lygį, kuris yra tarp jaunimo, bet  norėsiu sustiprėti  ir tarp suaugusiųjų“, – teigė šaškininkas D. Norkus.

2017 09 05 13

Lietuvos atstovas D. Norkus žaibo rungtyje iškovojo aukso medalį, o pagrindinėje programoje – sidabro.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2017 09 05 11

Lietuvos dziudo ir sambo imtynininkė S. Pakenytė iškovojo du medalius: sidabro ir bronzos.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų