Rugpjūčio 27–rugsėjo 2 dienomis Lenkijoje vyko Bohdan Tomaszewski Cup turnyras, kuriame dalyvavo Matas Vasiliauskas. Mokyklos sportininkas vienetų finale iškovojo 2-ąją vietą.

Turnyrą M. Vasiliauskas pradėjo susitikimu su lenku Jakubu Federowicz, po trijų setų kovos jį įveikė 7:6 (7), 2:6, 6:2. Antrame rate M. Vasiliauskas žaidė su kroatu Luka Stefanovič ir jį įveikė 6:1, 6:2. Ketvirtfinalyje M. Vasiliauskas susitiko su lenku Janu Wajdemajeru. Po įtemptos trijų setų kovos mačą rezultatu 4:6, 6:4, 7:5 laimėjo M. Vasiliauskas. Pusfinalyje mokyklos sportininkas 7:6 (6), 7:5 įveikė lenką Piotrą Pawlaką ir finale susitiko su vengru Peteriu Fajta. Teko pripažinti vengro pranašumą – M.  Vasiliauskas jam nusileido 6:2, 6:2.

Nors M. Vasiliauskas turnyruose iki 16 metų žaidžia tik pirmus metus, tačiau jau pakliuvo į ITF Junior Masters turnyrą. Tai jau ketvirtasis Šarūno Kulnio treniruojamas sportininkas, kuris patenka į tokį turnyrą. Prieš tai į šį turnyrą yra patekę šie Š. Kulnio sportininkai: Iveta Dapkutė, Dovydas Šakinis, Mantas Bugailiškis.

Parengta pagal Šiaulių teniso mokyklą

Į viršų