Latvijoje vyko jubiliejinis Riga Open U18 turnyras. Pagrindiniame turnyre dalyvavo Matas Bružas, Domantas Šakinis, Iveta Daujotaitė ir Matas Vasiliauskas.

M. Bružas turnyrą pradėjo susitikimu su lenku Tomaszu Dudeku, kuriam nusileido 6:3, 6:1. D. Šakinis žaidė su baltarusiu Artsiomu Bardzinu ir įrodė savo pranašumą rezultatu 6:1, 7:5. Antrajame rate mokyklos auklėtinis nusileido danui Sebastianui Grundtvigui 6:1, 6:2.

Iš karto į pagrindinį turnyrą patekusi Iveta Daujotaitė turnyrą pradėjo susitikimu su latve Anna Jakovleva, kurią įveikė 6:4, 6:3. Antrąjį susitikimą I. Daujotaitė žaidė su latve Patricija Spaka, kuriai nusileido 6:1, 6:1.

Mokyklos auklėtiniai taip pat dalyvavo dvejetų susitikimuose. D. Šakinio ir Simono Žukausko dvejetas po itin įtemptos kovos nusileido latviams Robertui Grinvaldui ir Karliui Ozoliniui 4:6, 6:4 (10:5).

M. Vasiliauskas ir M. Bružas po daug pastangų pareikalavusio susitikimo įveikė švedą Lancelotą Carnellą ir britą George Davisą 6:3, 3:6 (10:5). Kitame rate lietuviai susitiko su švedais Oliveriu Saarinenu ir Iiru Vasu. Po dar vieno įtempto mačo mokyklos auklėtiniai nusileido 7:6 (8), 6:7 (5) (10:5).

Parengta pagal ŠTM

Į viršų