Olandijos sostinėje Amsterdame vyksta 2017 metų Europos elito grupės moterų ir vyrų čempionatas, o jame dalyvauja ir gausus būrys lietuvių.

Aktyvi Europos čempionato dalyvė yra tarptautinės kategorijos teisėja Vilma Bagdanskiene (Šiauliai), kuri teisėjauja moterų kovoms.

Pirmoji Lietuvos atstovė, nusileidusi Amsterdame, buvo Lietuvos moterų rinktinės narė ir žolės riedulio propaguotoja Ugnė Cmeliauskaitė, kuri dalyvauja Europos žolės riedulio federacijos (EHF) jaunųjų lyderių festivalyje.

EHF teisėjų, komisarų ir teisėjų vadovų seminare dalyvavo Kamilė Mockaitytė (Kelmė), Lukas Bučmis (Šiauliai) ir Inga Jankova (Vilnius).

Rugpjūčio 20–25 d. Lietuvos vaikų žolės riedulio lygos direktorė Monika Ivanauskaitė į EHF ir „Sportways“ į vaikų stovyklą atvyko su jauniausiais žolės riedulio žaidėjais ir aktyviais bendruomenės nariais iš įvairių miestų.

Amsterdame žinių semiasi Ernestas Ustinovičius (Vilnius), Rafalas Stankevičius (Rudamina), Paulina Pumputytė (Širvintos), Viktorija Bogdanova (Šiauliai) ir Emilija Petrošiūtė (Kaunas).

Parengta pagal LŽRF

Į viršų