Pakartoti 2014-ųjų metų sėkmę ir po dvejų metų pertraukos vėl prasibrauti tarp pajėgiausių 32 Europos moterų futbolo klubų. Būtent taip skamba pagrindinis „Gintros-Universiteto“ tikslas prieš išvykstant į Gruziją, kur rugpjūčio 22–28 dienomis vyks UEFA Čempionių lygos atrankos turnyras.

Praėjusią savaitę po kelerių metų pertraukos atgimusioje Baltijos moterų futbolo lygoje triumfavusios šiaulietės jau įgyvendino vieną iš prieš sezoną užsibrėžtų tikslų, o sudėtingą žygį antrojo link „Gintra-Universitetas“ oficialiai pradės jau ateinantį antradienį, kuomet stos į pirmąją dvikovą atrankos turnyre su Slovakijos čempione Bardejovo „Partizan“ komanda.

„Gintros-Universiteto“ klubo prezidentas Gintaras Radavičius pabrėžė pirmųjų rungtynių svarbą, kurio teigimu, pergalė jose komandai suteiktų pozityvų postūmį likusiam atrankos turnyrui, tuo tarpu pralaimėjimas gerokai apsunkintų kelią tikslo link.

Šią vasarą dėl įvairių priežasčių „Gintra-Universitetas“ komandos komplektacijos darbus baigė vėliau, nei pernai, tačiau paskutiniai papildymai maloniai nudžiugino klubo trenerius ir vadovus.

„Legionierės labai sėkmingai ir greitai įsiliejo į kolektyvą – yra komunikabilios, motyvuotos, rungtyniaujančios dėl komandos ir siekiančios bendro tikslo. Vien jų nusiteikimas rodo, kad jos čia atvyko ne paatostogauti, o rimtai dirbti ir įnešti kuo svaresnį indėlį į komandos žaidimą. Akivaizdu, kad jų futbolo intelektas yra aukštas ir tuo kuo puikiausiai buvo galima įsitikinti Baltijos lygos rungtynėse Estijoje“, – „Gintros-Universiteto“ naujokių įsiliejimą į komandos gretas vertino G. Radavičius.

Palyginti su praėjusiu sezonu „Gintra-Universitetas“ į Gruziją vyks su devyniais naujais veidais. Vis tik ženkliai pasikeitusi sudėtis negąsdina nei vyriausiojo trenerio, nei klubo prezidento.

„Gintros-Universiteto“ komandos sudėtyje šiais metais svarbiausiu metu itin reikalingos šaltakraujiškos patirties bagažą veš keletas žaidėjų – vyriausia ekipos narė Ana Alekperova, kuriai 28-eri bei jau keletą sezonų UEFA Čempionių lygoje startinėje sudėtyje rungtyniaujančios komandos kapitonė Vestina Neverdauskaitė, vartininkė Greta Kaselytė bei geriausia 2016-ųjų metų Lietuvos futbolininkė Simona Veličkaitė.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį „Gintros-Universiteto“ komanda išvyks į Gruziją. Paskutines kontrolines rungtynes Lietuvos čempionės sužais ketvirtadienį, kur susitiks su Šiaulių futbolo veteranų komanda.

Parengta pagal „Gintrą-Universitetą“

Į viršų