Kuršėnų karatistai su trenksmu užbaigė varžybų sezoną. Paskutinėse dalyvautose varžybose kuršėniškiai iškovojo gausybę medalių ir pasinėrė į užtarnautą poilsį.

Vilniuje puošėsi medaliais
Gegužės 20-ąją 20 sportininkų iš Kuršėnų išvyko į Vilnių, kur dalyvavo paskutiniame, ketvirtajame, Vilniaus kiokušin karatė lygos (VKL) etape. Čia kovotojams sekėsi puikiai, iškovota daug prizinių vietų abiejose rungtyse: kumite (kontaktinės kovos) ir kata (kovos be kontakto).

Suskaičiavus galutinius visų keturių etapų taškus paaiškėjo, kad net dešimt kuršėniškių užėmė prizines vietas, o kai kurie jų, net abiejose rungtyse.

Kumite rungtyje trečiąsias vietas iškovojo: Gabrielė Vismantaitė, Miglė Misiulytė, Lukas Neimantas, Kristijonas Pocius ir Raigardas Salyga.

Antrąsias vietas pelnė: Titas Černiauskas,  Julius Simonovičius ir Domantas Pekštys.

Čempionais tapo Mėta Salygaitė ir Tomas Mituzas.

Kata rungtyje trečiąsias vietas laimėjo: M. Misiulytė, J. Simonovičius, T. Mituzas, T. Černiauskas ir K. Pocius.

Vicečempionais tapo G. Vismantaitė ir R. Salyga.

Po varžybų sportininkai skubėjo į Kuršėnus, kur jau nuo ryto vyko miesto šventė. Šventės metu buvo pristatyta karatė parodomoji programa, kurią atliko Kuršėnų kiokušin karatė klubo „Dao“ ir Šiaulių r. Kuršėnų sporto mokyklos karatė sportininkai. Prie jų prisijungė ir treneris Valdemaras Mitkus, „Dao“ klubo prezidentas Vygandas Milieška ir juodus diržus turintys kuršėniškiai Vismantas Anglickas bei Eimantė Laucevičienė.

Užsirišo aukštesnės kvalifikacijos diržus
Po šventės ilgai ilsėtis neteko, nes jau birželio 1 dieną dauguma Kuršėnų karatė sportininkų išvyko į Balsius, kur jų laukė keturias dienas trukusi treniruočių, pramogų ir išbandymų stovykla.

Stovyklos pabaigoje norintieji įgyti aukštesnę kvalifikaciją laikė egzaminus.

Kuršėniškius egzaminavo Andrius Macijauskas (4 danai), kuris neturėjo priekaištų ir pripažino, kad visi sportininkai yra pasiruošę ryšėti aukštesnę kvalifikaciją reiškiančius diržus, o jų buvo net 21-as.

Oranžinį diržą (10 kyu) išsikovojo Elijus Gailius, Rasa Salygienė ir Angelė Grikštienė.

Oranžinį diržą su mėlyna juostele (9 kyu) užsirišo Justas Šėgžda, Tomas Gricius, Ignas Kybartas, Jokūbas Jonaitis, Teodora Kaveckaitė ir Heilė Glodenytė. Mėlynas diržas (8 kyu) įteiktas Domantui Pekščiui. Mėlyną diržą su geltona juostele (7 kyu) užsirišo Gabrielius Tinteris, Gražvydas Tinteris, Augustinas Dvarionas, Nojus Grikštas ir Mėta Salygaitė.

Geltoną diržą (6 kyu) išsikovojo  Titas Černiauskas, Nedas Narbutas ir Titas Kumža.

Geltoną diržas su žalia juostele (5 kyu) išsilaikė Rokas Jankauskis, Raigardas Salyga ir Tomas Mituzas.

Didžiuojasi tituluotais sportininkais
Po stovyklos dar atostogos neprasidėjo. Birželio 15 dieną Šiaulių r. Kuršėnų sporto mokykloje vyko baigimo pažymėjimų įteikimo šventė. Šiais metais sporto mokyklą baigė 37 sportininkai. Tarp jų buvo Emilija Lidytė ir Ignas Balčiūnas. Per daugiau nei 40 metų Kuršėnų sporto mokyklos gyvavimo istoriją mokyklą baigė labai daug garsių sportininkų ir žymių žmonių. Kiokušin karatė tarp sporto mokyklos dėstomų dalykų atsirado nuo 2012 m. Nuo atsiradimo pradžios kiokušin karatė sporto šakos mokytoju dirba Valdemaras Mitkus. E. Lidytė ir I. Balčiūnas įėjo į mokyklos istoriją kaip pirmieji baigusieji kiokušin karatė sporto šakos atstovai.

I. Balčiūno didžiausias pasiekimas – Lietuvos jaunių čempionate iškovota trečia vieta. E. Lidytė  daugelį metų garsino Kuršėnus tapdama Lietuvos čempionatų prizininke, 2013 m. Rumunijoje laimėjo Europos jaunučių bronzos medalį, o 2014 m. Kaune jai pavyko tapti Europos jaunučių vicečempione.

Paskutinėse varžybose šventė pergales
Birželio 25 dieną vyko paskutinės varžybos „Baltijos taurė 2017“, kurios buvo pavadintos „Vilties kova“, nes buvo skirtos paremti onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Varžybose dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – daugiau nei 1100 sportininkų iš septynių šalių: Latvijos, Estijos, Olandijos, Švedijos, Rusijos, Lenkijos ir 29 Lietuvos kiokušin karatė klubų.

Į šias varžybas nuvykę kuršėniškiai pasirodė puikiai.

Bronzos medalius laimėjo: Augustinas Dvarionas, Tomas Gricius, Jokūbas Jonaitis, Mindaugas Lidys, Miglė Misiulytė, Mėta Salygaitė, Silvijus Žemeckas, Lukas Ališauskas, Gabrielius Tinteris ir Gabrielė Vismantaitė.

Vicečempionais tapo: Heilė Glodenytė, Rokas Jankauskis, Titas Kumža, Lukas Neimantas, Kristijonas Pocius, Gražvydas Tinteris ir Raigardas Salyga.

Čempionų titulus iškovojo: Titas Černiauskas, Nojus Grikštas, Kajus Jonaitis, Teodora Kaveckaitė, Vakaris Kaveckas, Kornelijus Kaveckas, Ignas Kybartas, Tomas Mituzas, Domantas Pekštys, Julius Simonovičius, Justas Šėgžda ir Geraldas Dvarionas.

Daugumai sportininkų šis 2016–2017 m. sezonas baigėsi, bet dar liko šeši karatistai, kurie vyks į Lietuvos Respublikos vasaros kiokušin karatė stovyklą. Stovykloje, vyksiančioje liepos 22–28 dienomis Monciškėse (Šventojoje), penki kuršėniškiai bandys apsiginti aukštos kvalifikacijos diržus.

2017 06 28 15

Nuotraukoje VKL prizininkai. Pirmoje eilėje iš kairės: M. Misiulytė, M. Salygaitė ir G. Vismantaitė. Antroje eilėje iš kairės: T. Mituzas, R. Salyga, D. Pekštys, T. Černiauskas, J. Simonovičius ir K. Pocius.
Asmeninio archyvo nuotr.

Į viršų