Kovo 26 dieną dvi Šiaulių FA-2006 komandos dalyvavo 2006 m. gim. berniukų futbolo turnyre Mažeikiuose, kuriame rungėsi aštuonios komandos.

Pirmai komandai tai buvo trečiasis 9x9 formato turnyras, tuo tarpu antroji komanda tokiu formatu žaidė pirmąjį kartą.

Pirmoji komanda laimėjo du susitikimus ir patyrė du pralaimėjimus, todėl varžėsi dėl penktosios vietos su Mažeikių SM-1. Rungtynės su mažeikiškiais baigėsi lygiosiomis, tad komandos mušė baudinius. Po baudinių serijos pergalę šventė šiauliečiai.

Antroji Šiaulių komanda pergalę iškovojo tik rungtynėse dėl septintosios vietos prieš Gargždų „Bangą“. Šiauliečiai šias rungtynes laimėjo rezultatu 2:1.

Antrosios komandos žaidėjas Lukas Pettersen ir pirmos komandos žaidėjas Nedas Latanauskas po turnyro buvo apdovanoti atminimo prizais.

Šiauliečių treneriai R. Vaišnoras ir V. Lapeikis po turnyro sakė, kad komandos ir toliau tęsia pasiruošimą artėjančiam sezonui, tačiau juos neramina pirmosios komandos daromų klaidų skaičius, ypač technikoje. Trenerių manymu, vaikams trūksta susikaupimo.

Kalbėdami apie antrąją komandą treneriai pabrėžė, kad vaikinai lauke treniruojasi tik savaitę, todėl natūralu, kad buvo klaidų, kurių daugiausiai pasitaikė laikantis taktikos. Tačiau, anot strategų, vaikinai viską bandys ištaisyti treniruotėse, draugiškose rungtynėse ar turnyruose, kuriuose dar dalyvaus iki sezono pradžios.

Parengta pagal ŠFA informaciją

Į viršų