Finišavo Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos reguliarusis sezonas. Paskutinės dvejos rungtynės jokių pokyčių turnyrinėje lentelėje nepadarė. Atkrintamosios rungtynės prasidės balandžio 1 dieną.  Unikaliu šį sezoną rezultatu – lygiosiomis – rungtynės baigėsi Panevėžyje, kur susitiko vietos HC „Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ ir Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“.

Nors po pirmojo kėlinio priekyje buvo šiauliečiai – 10:12, antroje rungtynių pusėje panevėžiečiai parodė, kad turnyrinėje lentelėje dviem laipteliais aukščiau stovinti Šiaulių ekipa neturėtų tikėtis lengvo žaidimo. Panevėžiečiai antrajame kėlinyje vijosi varžovus iki pat 49 rungtynių minutės. Tuomet panevėžietis Justas Totūraitis, realizavęs septynių metrų baudinį, išlygino rezultatą – 20:20.  Tada žaidimas tarsi sustojo – abiem ekipoms sunkiai sekėsi pelnyti įvarčius, tad likusios dešimt rungtynių minučių buvo gana nerezultatyvios. „Grifas“ sugebėjo išsiveržti į priekį 22:21, bet rungtynių pabaiga buvo palankesnė „Dubysai-Gubernijai“ – 56 minutę įvartį pelnė Arūnas Tribė, o 58-ąją minutę jis realizavo ir septynių metrų baudinį, tapusį paskutiniu rungtynių įvarčiu.

Taigi pirmą kartą šį sezoną ekipos rungtynes baigė lygiosiomis – 23:23 (10:12). Beje, pirmąjį tarpusavio susitikimą rezultatu 35:23 laimėjo šiauliečiai.

Panevėžio HC „Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“: Evaldas Vėta – 7 įvarčiai, Domantas Pukas – 6, Justas Totūraitis – 4 (2 iš 7 m), Deivydas Pocius – 3 (1 iš 7 m), Tautvydas Pavilionis, Titas Žebelys ir Ovidijus Jagučanskis – po 1.

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“: Artūras Tribė – 7 įvarčiai (1 iš 7 m), Tomas Klungevičius – 5, Aivaras Budrys – 4 (3 iš 7 m), Arminas Milaknis – 3, Artūras Strupas – 2, Egidijus Dambrauskas ir Gediminas Pocius – po 1.

Mindaugas Vėta („Grifas“): „Pastaruoju metu mūsų komandos žaidimas gerėja, bet gaila, kad sezonas jau baigiasi. Lygiosios namuose prieš Šiaulius – esame patenkinti vien jau tuo. Atkrintamosios laukia su Klaipėdos „Dragūnu“. Nebus lengva, bet tam ruošimės ir stengsimės.“

Arūnas Balčiūnas („Dubysa-Gubernija“): „Rungtynės nebuvo gražios. Jau gal trečios rungtynės, kai į aikštę einame beveik per prievartą, nes išėjus į aikštelę nėra nei noro žaisti, nei gero žaidimo.“

Pagal LRL informaciją parengė Lėja IRMANTIENĖ

Į viršų