25 metų amžiaus tenisininkas Laurynas Grigelis Italijoje dėlioja paskutinius pasirengimo naujam sezonui štrichus. 2016 metus pakiliai pabaigęs klaipėdietis, šiuo metu užimantis 265 ATP reitingo vietą, neslepia su nekantrumu laukiantis naujų dvikovų turnyruose, į kuriuos grįžti jis žada jau kitą savaitę.

„Sezoną pradėsiu 25 tūkstančių JAV dolerių prizinio fondo turnyre Vokietijoje. Su komanda svarstėme ir kitas galimybes – „Futures“ serijos turnyrus Egipte ar Tunise. Tačiau čia turnyrai vyks lauke, o Vokietijoje – uždarame aikštyne. Kadangi vasario pradžioje vyksiantis Daviso taurės mačas prieš Madagaskaro rinktinę taip pat bus žaidžiamas po stogu, nutarėme nesiblaškyti ir vykti į Vokietiją“, – sakė L. Grigelis.

Kalbėdamas apie pasirengimą naujam sezonui Lietuvos tenisininkas džiaugėsi, kad šį kartą jo netemdė sveikatos problemos. O darbas su naujais treneriais L. Grigeliui kol kas palieka puikų įspūdį.

„Pernai ruoštis kovoms smarkiai trukdė traumos. Paskutiniame 2015-ųjų turnyre pasitempiau pilvo raumenis, vėliau turėjau problemų su pėda. Dabar viskas kitaip. Žinoma, vis ką nors paskauda, bet tokia jau profesionalaus sportininko kasdienybė. Svarbu nėra traumų ar skausmų, kurie koreguotų pasirengimo planus. Aš sezonui ruoštis ėmiau gruodžio 8 dieną. Ir nuo tada – laisvi tik sekmadieniai, o korte ir fizinio pasirengimo salėje kasdien praleidžiu po 7 valandas“, – pasakojo tenisininkas.

Anot jo, treniruočių ir krūvių prasme tai turbūt buvo sunkiausias tarpsezonis sportininko karjeroje: „Tačiau juk suprantam, kad visa tai ne veltui, o tam, kad būtų lengviau varžybose. Todėl sukandi dantis ir į darbus. Kita vertus, nors buvo sunku, tačiau kartu ir įdomu. Juk tai pirmas mano pasirengimas sezonui naujoje vietoje. Anksčiau rengiantis sezonui buvo labai aiškūs pasirengimo etapai – iš pradžių fizinis pasirengimas, po to – tenisas. Šį kartą tokios aiškios takoskyros nebuvo. Tos pačios treniruotės metu fizinio pasirengimo pratimus keitė teniso elementai, tada vėl fizinis ir vėl tenisas. Todėl nuobodu tikrai nebuvo.“

Visgi L. Grigelis prisipažįsta mintimis jau vis dažniau nuklystantis į turnyrus. Taip pat ir vasario  3–5 dienomis Šiaulių teniso mokykloje vyksiantį Daviso taurės mačą tarp Lietuvos ir Madagaskaro tenisininkų.

„Džiaugiuosi, kad mačas vyks Lietuvoje. Išvengsime ilgos kelionės, be to, žaisti prie savų žiūrovų visada smagiau. Manau, kad būsime šios dvikovos favoritais, tačiau atsipalaiduoti neturime teisės. Galbūt Madagaskaro tenisininkai neturi ATP reitingų, tačiau prisiminkime, kad 2015 metais tie patys Madagaskaro tenisininkai mūsų kaimynams latviams pralaimėjo rezultatu 2:3. Vadinasi, žaisti jie tikrai moka“, – teigė L. Grigelis.

Parengta pagal Lietuvos teniso sąjungos informaciją

Į viršų