Gruodžio 6 dieną nuo pat ryto iki vakaro Šiaulių arenoje kunkuliavo aistros, o sportinės emocijos tiesiog liejosi per kraštus. Džiaugsmingus pergalės šūksnius keitė nusivylimo atodūsiai, bet svarbiausia, jog tradiciškai organizuojamame „Kalėdinių žaidynių“ renginyje, kuris kasmet vieningai suburia per 40 įvairių Lietuvos vaikų globos namų auklėtinius, buvo galima išvysti šypsenomis spindinčius vaikų veidus.

Vienomis šio renginio ambasadorių tapo ir Lietuvos čempionės Šiaulių „Gintros-Universiteto“ žaidėjos bei Šiaulių futbolo akademijos (ŠFA) auklėtinės, kurios svariai prisidėjo prie futbolo rungčių organizavimo.

Merginos ne tik noriai dalino patarimus globos namų auklėtiniams norintiems pradėti aktyviai sportuoti futbolą, bet ir entuziastingai mokino įvairių šios sporto šakos elementų, pratimų bei kitų gudrybių. Vaikai dalyvavo įvairiose su futbolu susijusiose rungtynėse, kuriose galėjo atskleisti savo sportinius sugebėjimus.

„Gintros-Universiteto“ gynėja Algimantė Mikutaitė paklausta, ar ilgai svarstė šventės organizatorių pasiūlymą prisidėti prie renginio organizavimo, nedvejodama teigė, jog tai vienas malonumas, todėl svarstyti net nereikėjo.

„Mes nuoširdžiai džiaugiamės, kai sulaukiame kvietimų dalyvauti įvairiose šventėse, renginiuose, o ypač kai tie renginiai būna susiję su vaikų ugdymu, bendravimu su jais. Esame laimingos galėdamos prisidėti prie jų teigiamų emocijų bei sportinės aplinkos sukūrimo. Būtent per sporto prizmę vaikai turėtų dažniau išeikvoti savo sukauptą papildomą energiją, kurios kaip žinia jie tikrai turi pakankamai daug, tiesiog kartais ją paskirsto ne visai teisingai.

Manau, kad tokios šventės yra tikrai naudingos, nes globos namuose augantys vaikai gali pakeisti aplinką, pabendrauti su kitais vaikais, organizatoriais, dalyviais. Čia jie galėjo pademonstruoti ir savo sportinius sugebėjimus bei įgyti daugiau pasitikėjimo savimi, kuris ateityje jiems bus labai reikalingas“, – sakė A. Mikutaitė.

Parengta pagal Šiaulių moterų futbolo klubo „Gintra-Universitetas“ informaciją

Į viršų