Baltijos regbio čempionato II divizione ir toliau karaliauja „Baltic Old Boys“ veteranų komanda. Iš Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado srities regbio veteranų suburta ekipa Baltijos čempionate triumfavo trečius metus iš eilės – finale jie 27:15 įveikė Vilniaus „Geležinio vilko“ komandą ir pasidabino aukso medaliais.

Šventė pelnytą pergalę
Baltijos regbio II divizione dalyvavo aštuonios komandos. Jos buvo padalintos į du pogrupius. Šiaurės pogrupyje kovojo itin pajėgi Šiaulių „Šiauliai-PRC“ ekipa, visiems į kaulus duodantys veteranai „Baltic Old Boys“, Latvijos regbio čempionato trečios vietos laimėtojai Rygos LMT „Eži“ ir vis geresnį žaidimą demonstruojanti Estijos „Barbarians“ ekipa. Laimėję grupėje pirmą vietą veteranai įgijo teisę žaisti finale su pirmą vietą kitame pogrupyje taip pat iškovojusia Vilniaus „Geležinio vilko“ komanda.

Finalinės varžybos, kurios vyko Upesciems mieste Latvijoje, buvo itin atkaklios. Mačo pradžioje po sėkmingos atakos ir realizacijos į priekį 7:0  išsiveržė „Baltic Old Boys“ komanda. Kiek vėliau jie sėkmingai realizavo baudos smūgį ir pirmavo 10:0. Nelinkę pasiduoti vilniečiai dar pirmame kėlinyje sušvelnino rezultatą 10:7.

Kaip pirmą kėlinį, taip ir antrą veteranai pradėjo sėkminga ataka su realizacija ir dar vienu sėkmingai smūgiuotu baudos smūgiu bei vėl atstatė saugią persvarą 20:7. Vilniaus komanda į tai atsakė žeminimu ir baudos smūgiu, tad rezultatas buvo 20:15.

„Baltic Old Boys“ komandai pirmaujant 27:15, „Geležinis vilkas“  vėl rengė atakas, tačiau jiems nepavyko prasibrauti pro patyrusių regbio vilkų suręstus gynybinius įtvirtinimus. Tad veteranai pelnytai šventė pergalę finaliniame mače ir trečius metus iš eilės tapo Baltijos regbio II diviziono nugalėtojais.

Svarsto apie I divizioną
Laimėję II divizione „Baltic Old Boys“ regbininkai įgijo teisę kitame sezone persikelti į I divizioną ir kautis su tokiomis komandomis kaip Šiaulių „BaltRex-Šiauliai“, „Vairas-Kalvis“ ar stipriausiomis Latvijos komandomis.

„Pirmus du metus mes apie tai negalvojome, tačiau šiemet visa komanda rimtai svarstome galimybę, kad gal jau vertėtų pamėginti. Juolab, kad trečius metus šiame divizione laimime auksą, veteranams reikia naujų iššūkių. Tuo suinteresuoti klubo treneriai, rėmėjai bei visi žaidėjai“, – sakė  vienas iš klubo vadovų ir žaidėjų, Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ direktorius Svajūnas Mikalčius.

Vyriausiam žaidėjui – 72-eji
Iš viso „Baltic Old Boys“ komandoje registruota keturiasdešimt sportininkų. Be Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado srities veteranų šiai komandai atstovauja ir Lietuvos vyrų regbio rinktinei vadovaujantis Ntando Manyosha iš Pietų Afrikos Respublikos.

„Kasmet mūsų gretos didėja, ši komanda, šis mūsų sukurtas projektas įgauna pagreitį. Jau nusistovėjo mūsų žaidimo braižas, žinome savo stipriąsias, silpnąsias vietas. Mūsų gretose vyriausiam žaidėjui – 72 metai, tai Jan Kozyrev iš Latvijos. Jis prasidedant finalinei kovai išvedė komandą į aikštę. Nors pats finale nežaidė, savaitę prieš tai draugiškame mače padėjo komandai pasiekti pergalę prieš Latvijos regbininkus“, – apie vyriausią komandos žaidėją kalbėjo S. Mikalčius.

Ateities planus dėliojantys „Baltic Old Blys“ regbininkai pasakoja, kad jau pateikė paraišką dalyvauti kitais metais Lenkijoje vyksiančiose žaidynėse ir išmėginti jėgas su kitų Europos šalių regbio veteranais: „Jau viskas sutarta. Kitų metų rugsėjį mūsų didžiulė delegacija vyks į Lenkiją. Ten vyks žaidynės, kurios kasmet rengiamos vis kitoje šalyje. Lenkija nėra jau taip toli, todėl nusprendėme nepraleisti tokios progos ir pasigalynėti su kitų šalių veteranų komandomis. Planuojame dalyvauti dviejose amžiaus grupėse – +35 ir +50 metų“, – ateities planais pasidalijo S. Mikalčius.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ informaciją

Į viršų