Šiose rungtynėse klaipėdiečiai puikiai atakavo iš vidutinio nuotolio ir pataikė net 30 iš 38 dvitaškių (79 proc.), 37:26 laimėjo kovą dėl atšokusio kamuolio, atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų (24 ir 12). „Šiaulių“ ekipos neišgelbėjo net „Neptūno“ žaidėjų prastai mestos baudos – „Neptūno“ ekipa pataikė tik 20 iš 37 baudų (54 proc.). Evaldo ČERNIAUSKO nuotr.

Monika SKISTENYTĖ

Ketvirtadienį „Šiaulių” ekipai teko suprasti, kad taip lengvai nepavyks iškopti į LKL pusfinalį, nes Klaipėdoje vykusiose ketvirfinalio varžybose šiauliečiai skaudžiai pralaimėjo 84:101. Šiandien Šiaulių arenoje dėl teisės kovoti LKL pusfinalyje paskutinę galimybę išnaudos „Šiaulių” ir „Neptūno” ekipos.

„Šiauliams“ teks eiti sunkesniu keliu

Po pirmųjų varžybų Šiauliuose „Neptūno” treneris Osvaldas Kurauskas sakė, kad po tokio šalto pralaimėjimo dušo klaipėdiečiai kausis dar aršiau. Kaip bebūtų keista, tačiau taip ir įvyko. Namuose žaidusi Klaipėdos ekipa nuo pat pradžių nesiruošė lengvai Šiauliams užleisti vietos LKL pusfinalyje, todėl mačą pradėjo spurtu 5:0 ir vos po kelių minučių turėjo dviženklį pranašumą – 18:8 (7 min.). Po tokių šeimininkų akibrokštų „Šiauliai” atsibudo. Žaidimą išjudino Vytautas Šarakauskas ir Valdas Vasylius, kuris per pirmąjį kėlinį įmetė 10 taškų. Pradėję rimčiau žiūrėti į situaciją, šiauliečiai po truputį perėmė iniciatyvą ir antrajame kėlinyje pirmavo 26:25 (13 min.). Ne mažiau atkakliai komandos kovėsi ir trečiajame kėlinyje, bet jo pabaigoje vėl pirmavo šeimininkai (68:67).

Ketvirtasis kėlinys vėl prasidėjo klaipėdiečių spurtu. Šeimininkai per tris ketvirtojo kėlinio minutes padidino persvarą iki 75:67 (33 min.). Net septynias minutes prieš pakiliai žaidusius „Neptūno” krepšininkus atsišaudė vienintelis V. Vasylius, pelnęs 5 taškus. Tuo tarpu klaipėdiečiai nė nemanė sustoti ir padidino atotrūkį iki 85:72 (37 min.). Po tritaškį įskraidinę Arvydas Šikšnius ir Edvinas Ruzgas buvo dar atkūrę intrigą, bet po to sekę keli skuboti šeimininkų metimai sugadino visą darbą ir sunaikino viltis pakovoti dėl pergalės.

Antanas Sireika: „Neptūnui“ tai buvo išgyvenimo mačas“

„Tris kėlinius mes kovėmės lygiai, bet po to pritrūkome vyriškumo ir kantrybės. Lemiamu momentu paskubėjome, o „va bank” žaidę klaipėdiečiai mus iškart nubaudė. Pasiaukojantis „Neptūno” krepšininkų žaidimas nenustebino, nes jiems tai buvo išgyvenimo mačas. Tai buvo tikra pasiaukojimo ir vyriškumo pamoka. Apmaudžiai pralaimėjome, bet tikiu savo vyrais, žinau, kad padarysime išvadas ir žaisime kitaip. Negalima pasiduoti emocijoms, išsimušti iš pusiausvyros dėl vieno ar kito teisėjų sprendimo. Reikia kautis sukandus dantis, arti iš paskutiniųjų, ir pergalė ateis. Aišku, ne paskutinį vaidmenį atliko ir senąją Klaipėdos salę užtvindę sirgaliai. Klaipėdos eksmeras Eugenijus Gentvilas įspėjo, kad šeštadienį sulauksime poros tūkstančių sirgalių, todėl tikiuosi, kad mūsų aistruoliai užpildys visą areną. Šeštadienis bus svarbus bei kiekvienas į areną atėjęs aistruolis”, – sakė „Šiaulių” treneris Antanas Sireika.

Rezultatai

„Neptūnui“ taškų pelnė: L. Mikalauskas – 27 tšk. (11/12 dvit.), M. Mažeika – 18 tšk., M. Ruikis ir M. Girdžiūnas po 12 tšk., A. Viskontas (9 rez. perd.) ir A. Valeika po 9 tšk., E. Dainys – 5 tšk. (8 atk. kam.), R. Danys ir A. Brūninis po 4 tšk., S. Galdikas – 1 tšk. „Šiauliams”: V. Vasylius – 30 tšk. (9/14 dvit., 12/15 baud., 10 išpr. praž.), A. Šikšnius (2/2 trit.), R. Broadusas ir E. Ruzgas po 10 tšk., V. Šarakauskas – 8 tšk., D. Gvezdauskas – 7 tšk., C. Longas – 5 tšk. (1/6 dvit., 1/3 trit., 5 rez. perd., 6 kld.), R. Grafas ir J. Jucikas po 2 tšk.

Į viršų