Aušra LAURINKIENĖ

Mūsų miesto sportininkai siekė pergalių Kaune vykusiame atvirajame dziudo čempionate, Pagėgiuose organizuotose laisvųjų imtynių jaunučių varžybose bei Irane vykusiose pasaulio jaunimo pirmenybėse.

Pavyko užkopti ant apdovanojimų pakylos

Dziudo imtynininkai laikinojoje sostinėje 40-ojo atvirojo Lietuvos čempionato pradžios turėjo ilgokai palaukti. Treneris Sigitas Lukavičius „Šiaulių naujienoms” pasakojo, kad vos tik prasidėjus varžyboms, kovos buvo sustabdytos dėl sportininkų ir jų trenerių chuliganiškų veiksmų. Laimė, po ilgų debatų čempionatas vis dėlto įvyko.

Treneris džiaugiasi, kad šiaulietėms, treniruojamoms Stanislovo Kulikausko ir Nikolajaus Kurušino, pavyko užkopti ant apdovanojimų pakylos.

Medalį iškovojo svorio kategorijoje per 78 kilogramų startavusi Santa Pakenytė, kuri įveikė dvi dalyves ir užėmė pirmąją vietą. Apdovanojimą pelnė ir trečiąją vietą svorio kategorijoje iki 48 kilogramų užėmusi Virginija Kepalaitė. Dar vienas bronzos medalis atiteko Robertai Kiršinaitei (sv. kat. iki 78 kg).

Per plauką nuo medalio liko Rolando Kazlausko treniruojama Vaida Jankutė (sv. kat. iki 70 kg) ir S. Kulikausko auklėtinis Ignas Petkus (sv. kat. iki 90 kg). Šie sportininkai liko penkti.

Kitas šiaulietis Simas Garbenis svorio kategorijoje iki 100 kilogramų buvo septintas.

Apdovanojimų metu Lietuvos dziudo federacijos  keturiasdešimtmečio proga už ilgametį  ir svarų indėlį populiarinant dziudo sportą Lietuvoje  ir pasaulyje pagerbti Šiaulių treneriai Rolandas  Kazlauskas, Nikolajus  Kurušinas ir Sigitas  Lukavičius.

Džiuginantys rezultatai

Spalio 21-ąją Pagėgiuose vyko Lietuvos laisvųjų imtynių jaunučių pirmenybės, kuriose dalyvavo daugiau nei šimtas sportininkų iš visos Lietuvos. Šios varžybose Šiaulių sporto mokyklos auklėtiniai iškovojo penkis medalius.

Geriausiai sekėsi trenerių Renato Dijoko ir Arūno Šulco treniruojamiems sportininkams. Pirmąsias vietas iškovojo Karolis Dijokas (sv. kat. iki 42 kg) ir Edvinas Povilaitis (sv. kat. iki 85 kg). Sidabro medaliu pasipuošė Dovydas Šulcas (sv. kat. Daugiau kaip 85 kg), bronzos – Egidijus Šalavėjus (sv. kat. iki 85 kg). Antrąją vietą iškovojo Jono Kemzuros auklėtinis Karolis Kravčyk (sv. kat iki 85 kg).

Treneriai džiaugiasi stabiliai aukštais jaunųjų sunkiasvorių rezultatais. Taip pat džiugina Karolio Dijoko, kuris perėjo iš vaikų amžiaus grupės į jaunučių grupę, pasiektas geras rezultatas bei kovose parodyta valia ir efektingi metimai.

Iš Irano – su gražuole taure

Irane vykusiose pasaulio jaunimo pirmenybėse į varžybas buvo įtrauktos imtynės už diržų „Alyš”, kazachų ir totorių imtynės „Kureš” bei Irano „Kosai Čiurche” imtynės.

Treneris Sigitas Lukavičius „Šiaulių naujienoms” pasakojo, kad pirmenybėse dalyvavo 27 pasaulio šalių sportininkai, o mūsų šalies garbę varžybose gynė šiauliečiai Arnas Maslianikovas ir Jonas Kulikauskas.

Trenerio Edmundo Skricko vadovaujama Lietuvos komanda Irane vykusiose pasaulio jaunimo pirmenybėse iškovojo trečiąją vietą ir buvo apdovanota įspūdinga taure. Lietuvaičiai į priekį praleido tik Irano ir Tatarstano imtynininkų rinktines.

Irano „Kosai čiurche” imtynėse, anot trenerio, gerai kovojo Lietuvos sportininkai: „Svorio kategorijoje iki 75 kilogramų šiaulietis Arnas Maslianikovas užėmė antrąją vietą, o Jonas Kulikauskas (sv. kat. +85 kg) – trečiąją vietą. Mūsų šalies komandai Irane padėjo Kauno rajono atstovas Edvinas Rajuncas, svorio kategorijoje iki 85 kilogramų iškovojęs antrąją vietą.

Arnas Maslianikovas prizinę vietą užėmė ir kazachų „Kureš” imtynėse, kur svorio kategorijoje iki 80 kilogramų užėmė trečiąją vietą, o Jonas Kulikauskas absoliučioje svorio kategorijoje „Alyš” imtynėse buvo trečias.

„Šie pasiekimai dar kartą rodo, kad mūsų sportininkai gali varžytis su viso pasaulio sportininkais ir juos įveikti”, - džiaugiasi treneris Sigitas Lukavičius. Jo teigimu, pirmosios varžybos vyko lauke, oro temperatūrai siekiant 35 laipsnius karščio, tačiau tai lietuviams kojos nepakišo.

Pagėgiuose vykusiose Lietuvos laisvųjų imtynių jaunučių pirmenybėse puikiai pasirodę šiauliečiai (iš kairės): Karolis Dijokas, Karolis Kravčyk, Eligijus Šalavėjus, Dovydas Šulcas ir Edvinas Povilaitis.

 


Į viršų